ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αγρότες παραμένουν στα μπλόκα

0

Συνεχίζει για δεύτερη μέρα το Μπλόκο Πραιτωρίων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων χαιρετίζει την αγροτιά του μόχθου που σηκώνει ανάστημα σε όλη την Ελλάδα, τους βιοπαλαιστές αγρότες που συσπειρώνονται δυναμικά στο ΜΠΛΟΚΟΥ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ για δεύτερη μέρα. Οι πανελλαδικά συντονισμένες, από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων κινητοποιήσεις πληθαίνουν καθημερινά.

Εχθές, Τετάρτη 24 Γενάρη:

Στον Βόλο πραγματοποιήθηκε κσυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εφορία από τους Αγροτικούς Συλλόγους Νότιου Πηλίου, Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίου, Αλμυρού - Σούρπης, Κερασιάς και την Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Αερινού, στον κόμβο Μεσοχωρίου στα Τρίκαλα έστησε μπλόκο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Στην Λάρισα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στήνει μπλόκο στον Πλατύκαμπο, στην Μεσσήνη ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καλεί τους αγρότες με τα μηχανήματά τους στο σταθμό της Μεσσήνης, στην Πέλλα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» στήνει μπλόκο στη διασταύρωση Γυψοχωρίου, στην Ημαθία στήνεται μπλόκο στην Κουλούρα.

Στα Χανιά συγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Δημοτικής Αγοράς, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, και στο Ρέθυμνο κινητοποίηση στις 10.00 π.μ. στον κόμβο Μάνδρες.

Σήμερα, Πέμπτη 25/1:

Αύριο, Παρασκευή 26 Γενάρη, βγαίνουν στην υπόλοιπη Κρήτη και αλλού στη χώρα:

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο ακόμα περισσότερο! Να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη κατά των παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ που μας σπρώχνουν πιο βαθιά στο ξεκλήρισμα, στην εξαθλίωση.

Καλούμε τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουμε κοινά προβλήματα. Να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας, να συμπαραταχτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ