ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτόνομο Ι.Χ. της GM το 2019 χωρίς τιμόνι και πεντάλ

0

Η General Motors σχεδιάζει να ξεκίνησει από το 2019 τη μαζική παραγωγή αυτοκινήτων που δεν θα διαθέτουν τιμόνι και πεντάλ.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποτελεί την τέταρτη “γενιά” του αυτόνομου, ηλεκτροκίνητου Chevy Bolts, τα οποία αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στους δημόσιους δρόμους του San Francisco και του Phoenix.

Τα αυτοκίνητα θα παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Michigan. Στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν ως “ρομποτικά ταξί” σε μία σειρά από αμερικανικές πόλεις.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που ασχολούνται με την αυτόνομη οδήγηση, η General Motors έδωσε μια πρόγευση του εσωτερικού των μελλοντικών φουτουριστικών οχημάτων της. Σε αυτό, η θέση που κανονικά θα ήταν τοποθετημένο το τιμόνι είναι κενή. Κάτω από το ταμπλό, ακόμη περισσότερο κενό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε αίτημα για την παροχή άδειας, ώστε να αναπτύξει ένα όχημα το οποίο δεν θα τηρεί κανένα από τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφάλειας (Federal Motor Vehicle Safety Standards).

Η σχετική ανακοίνωση προαναγγέλλει την έκδοση μιας μελέτης ασφάλειας 33 σελίδων προς την Υπηρεσία Μεταφορών των ΗΠΑ. H GM χωρίζει την αξιολόγηση ασφάλειας σε 12 τομείς μεταξύ των οποίων τα συστήματα ασφάλειας, ο τομέας του λειτουργικού σχεδιασμού, η διάδραση ανθρώπου-μηχανής, ο τομέας της cybersecurity, η συμπεριφορά μετά τη σύγκρουση, η εκπαίδευση των χρηστών κ.λπ. Πρόκειται για μια λεπτομερή οπτική στο πώς η GM σχεδιάζει και προγραμματίζει τα οχήματά της, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν όλες τις καταστάσεις που μπορούν να ανακύψουν στους αμερικανικούς δρόμους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ