ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών

0

To Βloomberg (ιδιωτική εταιρία χρηματοοικονομικού λογισμικού, δεδομένων και media) διαθέτει υπηρεσία που λέγεται "Billionaires tracker" και ναι, παρακολουθεί καθημερινώς και αδιαλείπτως την κατάσταση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, σε συνάρτηση με τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης -με αναλύσεις στη σελίδα που έχει για κάθε μέλος της λίστας.

Από σήμερα, Τετάρτη 10/1 του 2018, ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας, με την αξία του να φτάνει στα 88.744.871.026 ευρώ (106 δισ. δολάρια). Ποσό στο οποίο δεν έχει φτάσει ποτέ άλλος. Το καλύτερο που υπήρχε, μέχρι να εμφανιστεί ο CEO του Amazon -κάτοχος μετοχών αξίας 66 εκατ. ευρώ-, μέτοχος στην Washington Post και στην Blue Origin (ιδιωτική εταιρία ταξιδιών στο διάστημα) ήταν στα 87.911.472.673 ευρώ (105 δισ. δολάρια). Το ρεκόρ αυτό άνηκε στον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, ο οποίος πλέον αρκείται στη δεύτερη θέση.

Για την ιστορία, το Forbes που κάνει την ίδια δουλειά με το Bloomberg, δίνει ως καθαρή αξία (βλ. αξία όλων των μη χρηματοπιστωτικών και χρηματοοικονομικών περουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε θεσμική μονάδα ή τομέα, μείον το ποσό των εκκρεμουσών υποχρεώσεων) του Bezos τα 87.428.518.148 ευρώ (104.4 δισ. δολ.), με τα... ψιλά να κάνουν τη διαφορά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ