ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση της χορωδίας και ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής «Παύλος Bλαστός» με θέμα: «ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥΜΕΝΟΝ»

0

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «ΠΑΥΛΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ» διοργανώνει εκδήλωση - σπουδή στην Ψαλτική Τέχνη με θέμα: «ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥΜΕΝΟΝ», με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης του ομότιτλου μουσικού βιβλίου από τον Εντιμολ. και Μουσικολ. κ. Δημήτριο Νεραντζή, Άρχοντα Διδάσκαλο του Αποστόλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, τους καλούς και σεβαστούς Εφημερίους του οποίου, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαο Νικηφόρο και Αιδεσ. Πρωτ. Σωκράτη Ξενικάκη, θερμά ευχαριστούμε για την ολοπρόθυμη φιλοξενία και γενικώτερη αρωγή τους στην πραγματοποίησή της.

Ιδιαίτερες, εγκάρδιες, ευχαριστίες απευθύνομε οφειλετικά στον φιλόκαλο Ποιμενάρχη μας, Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟ, ο οποίος μας παρέχει πάντοτε και αφειδώλευτα τον πατρικό επιστηριγμό του και, μαζί με τους καλούς του συνεργούς στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο, αποδέχθηκαν το αίτημά μας και έθεσαν την εκδήλωσή μας αυτή υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το Πρόγραμμα της Εκδηλώσεως

Στην εκδήλωση «ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥΜΕΝΟΝ» ο Μουσικολ. κ. Εμμανουήλ Σουργιαδάκης, Πρωτοψάλτης, Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών, θα ομιλήσει σχετικά με το θέμα, ενώ ο Εντιμολ. και Μουσικολ. κ. Δημήτριος Νεραντζής θα ερμηνεύσει επιλεγμένους Εκκλησιαστικούς Ύμνους.

Επίσης θα συμμετάσχουν ο «Βυζαντινός Χορός Χανίων» υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννου Καστρινάκη και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «ΠΑΥΛΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ» υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού και Χοράρχου μας κ. Αντωνίου Μιχελουδάκη.

Πρόσκληση

Προσκαλούμε όλους τους φιλόμουσους και φιλομαθείς ανθρώπους του τόπου μας να προσέλθουν στην εκδήλωσή μας αυτή.

Η παρουσία τους θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή τόσο για τη Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «ΠΑΥΛΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ», που επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά πράγματα, όσο και για τους επιφανείς και καταξιωμένους στην Ιερά Τέχνη του Δαμασκηνού προσκεκλημένους μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ