ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστήμονες προειδοποιούν: Η Βόρεια Κορέα μπορεί να φτιάξει 60 πυρηνικά όπλα

0

«Υπολογίζουμε πως διαθέτει ήδη 20 πυρηνικές κεφαλές», τονίζουν σε έκθεσή τους

«Τα πυρηνικά μας όπλα στρέφονται αποκλειστικά εναντίον των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ, σε μία προσπάθεια να θέσει πάνω σε νέες βάσεις τις σχέσεις της Βόρειας με τη Νότια Κορέα. Παρόλα αυτά, η παγκόσμια κοινότητα παραμένει ανήσυχη, καθώς ομάδα κορυφαίων επιστημόνων δήλωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει υλικό για να κατασκευάσει ακόμη και 60 πυρηνικά όπλα, ενώ υπολογίζεται πως ήδη διαθέτει 20 πυρηνικές κεφαλές.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων που έχει πραγματοποιήσει, μπορεί να πλήξει από απόσταση ακόμη και περιοχές στην ενδοχώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κορυφαίοι ατομικοί επιστήμονες, με δηλώσεις τους στο περιοδικό Bulletin of the Atomic Scientists,. υποστήριξαν ότι η πυρηνική δύναμη πυρός της Βόρειας Κορέας είναι πλέον πολύ μεγάλη και ότι οι πυραυλικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ μέσα στο 2017, απέδειξαν την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Κάποιοι ωστόσο, εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το αν η Βόρεια Κορέα διαθέτει τη δυνατότητα εκτόξευσης διηπειρωτικού πυραύλου, καθώς, όπως τόνισαν, δεν έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία και αποδείξεις. Είναι βέβαιοι, ωστόσο, ότι η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει πυρηνικά όπλα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε μικρότερη ακτίνα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ