ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ερχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο και σε αρχαιολογικούς χώρους

0

Ερχεται εντός του έτος ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα.

Μέσα στο 2018 αναμένεται να εφαρμοστεί ηλεκτρονικό εισιτήριο σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδος σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για τους άξονες στρατηγικής ανάπτυξης του ΤΑΠ (Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων), η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι η άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 11 αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα ανάμεσά τους η Κνωσός αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε η κ. Κονιόρδου «η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει στόχο την δημιουργία μηχανισμού διασφάλισης εσόδου και απρόσκοπτης πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία μας. Η δωρεά του ΙΣΝ και της ΕΤΕ αφορά στην δημιουργία εγκατάσταση και λειτουργία:

1. Συστήματος e-ticketing που καλύπτει κεντρικά την έκδοση εισιτηρίων από πολλαπλά κανάλια πώλησης, καθώς και την λειτουργία των εκδοτηρίων εισιτηρίων.

2. Σύστημα access control που καλύπτει τις ανάγκες ελέγχου πρόσβασης στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους και αποτελείται από τουρνικέ και φορητές συσκευές επικύρωσης.

Το πλάνο υλοποίησης έχει στόχο την πιλοτική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 5 μήνες, ενώ φορητές συσκευές επικύρωσης θα υπάρχουν σε 7 σημεία στην Αθήνα (Ακρόπολη και κλιτύες, Ολυμπιείο, Κεραμεικό, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Λύκειο Αριστοτέλους), σε 2 σημεία στην Κνωσσό και στο Μουσείο Ηρακλείου και σε 2 σημεία στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Μουσείο.

iefimerida.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ