ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Κρητική Διάλεκτος να διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης» - Αιτείται ο Ιστορικός Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»

0

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» πραγματοποίησε μία υψηλού επιπέδου εσπερίδα με τίτλο «η κρητική διάλεκτος μέσα από τα βιβλία του Μιχάλη Καυκαλά», ολοκληρώνοντας    τις φετινές εκδηλώσεις του , αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του  στο πολιτιστικό γίγνεσθαι . Η εκδήλωση αποτέλεσε   ιστορικό σταθμό  γιατί  πραγματοποιήθηκε τιμώντας τις επετείους  αφενός των 180 ετών από ιδρύσεως του Παν/μίου Αθηνών και αφετέρου των 40 ετών από ιδρύσεως του Παν/μιου Κρήτης.

Όπως πάντα κατάφερε ο δραστήριος πρόεδρος κος Γεώργιος Βλατάκης με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής να συγκεντρώσουν  ότι πιο εκλεκτό ακροατήριο διαθέτει η Ρεθυμνιακή παροικία της Αττικής και να γεμίσει ασφυκτικά την περικαλλή αίθουσα του κτιρίου Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένωσε τις δυο σημαντικές επετείους των Πανεπιστημίων με την κρητική διάλεκτο και κατάφερε να δέσει το χρυσό   (κρητική διάλεκτο)με το διαμάντι (Μιχάλη Καυκαλά)και να το παρουσιάσει ωσαν πολύτιμο κόσμημα , αξιοζήλευτο διαθέτοντας το    καταλλήλως  εκεί όπου του αξίζει.

Πάντα οι επιλογές του συλλόγου διακρίνονται για την πρωτοτυπία , την εξονυχιστική τελειότητα τους ακόμη και στην  πιο μικρή λεπτομέρεια και σε συνδυασμό με την σημασία της σπουδαίας εκδήλωσης , προσέδωσαν  και τούτη τη φορά  εξαιρετικό αποτέλεσμα.  Το νεοκλασικό ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου με την επιβλητική αίθουσα και τους περίλαμπρους χώρους , που καθένας κουβαλάει και μια ολάκερη ιστορία , γεμάτοι πίνακες  μετάλλια σε προθήκες ,τις βαριές βελούδινες κουρτίνες , την αντικέ επίπλωση ,όπου  εξ αρχής σε προδιέθετε για κάτι υψηλό ,εξασφαλίζοντας και κερδίζοντας  από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ