ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το κορυφαίο Exynos 9810 SoC που θα βρίσκεται στα Galaxy S9 και S9+

0

Η Samsung ανακοίνωσε το Series 9 Exynos 9810, το οποίο πρόκειται να επιταχύνει τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές AI αλλά και πλουσιότερο multimedia περιεχόμενο.

Σε πολλές αγορές σε όλο το κόσμο, μεταξύ των οποίων και της Ευρωπαϊκής, το νέο system-on-chip της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας πρόκειται να αποτελέσει τη καρδιά των Galaxy S9 και S9+ που πρόκειται να παρουσιαστούν επισήμως σύντομα.

Κατασκευασμένο με τη 2ης γενιάς μέθοδο 10nm FinFET, το system-on-chip ενσωματώνει ένα ολοκαίνουριο οκταπύρηνο επεξεργαστή, οι τέσσερις πυρήνες του οποίου είναι 3ης γενιάς custom-made πυρήνες που μπορούν σε συχνότητα λειτουργίας να φτάσουν τα 2,9GHz ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι βελτιστοποιημένοι με γνώμονα την υψηλή αποδοτικότητα. Σύμφωνα με τη Samsung, η απόδοση single-core είναι σχεδόν διπλάσια ενώ η multi-core απόδοση παρουσιάζεται αυξημένη κατά 40% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Το Exynos 9810 SoC ενσωματώνει το πρώτο 1.2Gbps 4G LTE modem χάρη στην υποστήριξη “6x carrier aggregation” (CA) και επομένως οι ταχύτητες downlink και uplink είναι 1,2Gbps και 200Mbps αντίστοιχα.

Επιπλέον, το Exynos 9810 SoC διαθέτει neural network-based βαθιά εκμάθηση και ισχυρότερη ασφάλεια επιτρέποντας στον επεξεργαστή να αναγνωρίζει με ακρίβεια άτομα ή αντικείμενα σε φωτογραφίες για εξαιρετικά γρήγορη αναζήτηση εικόνων και κατηγοριοποίηση ή είναι σε θέση μέσω depth sensing να σαρώσει το πρόσωπο ενός χρήστη σε 3D για υβριδική ανίχνευση προσώπου.

Με την προσαρμογή στο chip της Mali-G72 GPU της ARM, η απόδοση στα γραφικά παρουσιάζεται αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τον προκάτοχό του την ώρα μάλιστα που είναι αποδοτικότερη. Για την αναπαραγωγή βίντεο επίσης υποστηρίζονται codecs 10-bit HEVC και VP9.

Χάρη στην ύπαρξη dual-ISP υποστηρίζονται έως και τέσσερις αισθητήρες εικόνας, όπως για παράδειγμα μία κάμερα και ένας αισθητήρας ίριδας στη πρόσοψη και διπλή κάμερα στο πίσω μέρος.

O dual-ISP επίσης θα προσφέρει προηγμένη σταθεροποίηση για εικόνες και βίντεο έως και ανάλυσης UHD, real-time φωτογραφήσεις out-of-focus σε υψηλή ανάλυση καθώς και φωτεινότερες φωτογραφίες σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού με μειωμένα επίπεδα θορύβου και motion blur. Η Samsung πρόκειται να πραγματοποιήσει επίδειξη του Exynos 9810 SoC στην έκθεση CES 2018 την ερχόμενη εβδομάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ