ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κάλεσμα στην παγκρήτια σύσκεψη των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την Πέμπτη 18 Γενάρη στις 6μμ.

0

Η κυβέρνηση, έφερε για ψήφιση ακόμη ένα αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα μας και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο.

Το Πολυνομοσχέδιο αφορά στους αγρότες και κτηνοτρόφους αφού από 21/2/2018 οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά ώστε να εμποδίσουν τις αντιστάσεις και επεκτείνονται και για χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά ταμεία. Σχεδόν οι μισοί αγρότες και κτηνοτρόφοι χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, έτσι πάνω από το κεφάλι τους θα κρέμεται ο εκφοβισμός της κατάσχεσης.

Είδαμε ότι, ο συντονισμένος και οργανωμένος αγώνας μπορεί να φρενάρει ακόμα και να μας φέρει κάποια αποτελέσματα, όπως το αφορολόγητο που κατακτήσαμε πέρσι.  Είδαμε ότι, όσο συντονιζόμαστε πανελλαδικά μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τόσο πιο αποτελεσματικοί είμαστε.

Η επίθεση που δεχόμαστε από τις κυβερνήσεις, και ΕΕ - ΚΑΠ, για να αντιμετωπιστεί, απαιτεί ακόμα καλύτερη οργάνωση και συντονισμό και σε επίπεδο Κρήτης. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε αγροτικούς και κτηνοτροφικούς Συλλόγους του Ρεθύμνου να συμμετάσχουν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Γενάρη στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. 

Σε αυτή την σύσκεψη θα οριστικοποιηθούν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα παρθούν συντονισμένα σε όλη την Κρήτη το επόμενο διάστημα.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι, Πλατάνου του Δ. Αμαρίου και Μελάμπων του Δ. Αγ. Βασιλείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ