ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στην απεργία της Δευτέρας

0

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, και μεταξύ άλλων, ψηφίζει:

α) κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος κήρυξης απεργίας, για να εμποδίσει, όσο το δυνατόν, την ανάπτυξη της αντίστασης των εργαζομένων από τη βάση.

β) επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το δημόσιο από 500 ευρώ!

γ) περικοπή οικογενειακών επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

δ) ηλεκτρονική αξιολόγηση στο δημόσιο.

ε) επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019.

στ) επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, με πρώτη τη ΔΕΗ.

Το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιώντας τις οδηγίες του  ΟΟΣΑ, μέσω της 30ωρης παραμονής στο σχολείο, βάζει από το παράθυρο την αξιολόγηση, που εύσχημα ονομάζει ‘’αποτίμηση σχολικής μονάδας’’. Ανοίγει τον δρόμο για τη μετατροπή του σχολείου σε γραφειοκρατική υπηρεσία και θίγει την αξιοπρέπεια των λειτουργών της εκπαίδευσης. Παράλληλα, προετοιμάζει το κλείσιμο κι άλλων σχολείων και προλειαίνει το έδαφος για την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Σε αυτό τον κατήφορο δεν υπάρχει ‘’έξοδος’’ ή τέλος. Τη μόνη ‘’έξοδο’’ μπορούμε να την δώσουμε εμείς. Θεωρούμε ότι είναι η ώρα του αγώνα για την ανατροπή μιας πολιτικής που διαρκώς συρρικνώνει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στις 10 π.μ., μπροστά από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ