ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλορίζικα

0

Στα 1921,  τις μέρες, που ο Ελληνικός Στρατός έφτανε νικηφόρος στο Σαγγάριο, η Τουρκία διαπραγματευόταν με την ΕΣΣΔ συμμαχία.

Αυτή η  συμμαχία επισφραγίστηκε με τη «Συνθήκη Φιλίας και Αδελφότητος», που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Κεμάλ και την κυβέρνηση των Μπολσεβίκων στις 16.3.1921 στη Μόσχα.

 

(pontosnews)

Με αυτή τη Συνθήκη η ΕΣΣΔ των Εβραιοσιωνιστών Λένιν-Στάλιν και σία,  παραχωρούσε στην Τουρκία  του Εβραιοσιωνιστή Μουσταφά Κεμάλτις περιοχές Αρνταχάν, Κάρς και Άρτβιν (Αρμενίας, περιοχή Αραράτ).

 Και παράλληλα παραχωρούσε στον ομαίμον’ αδελφό πολεμικό υλικό: 35.000 τουφέκια, πυροβόλα, οβίδες, κ εκατομμύρια σφαίρες, για τα κορμιά των Ελλήνων! Καθώς και πολιτικοστρατιωτική στήριξη: Το Ρώσο Στρατηγό Μιχαήλ Βασιλίεβιτς Φρούντζε, σα σύμβουλο του Κεμάλ(Τάσος Κ. Κοντογιαννίδης: «16.3.1921: υπογράφεται η σοβιετοτουρκική Συνθήκη Φιλίας και Αδελφότητος») συνοδευόμενο με ανάλογο επιτελείο. Όλ’ αυτά σε βάρος της Ελλάδας του αδελφού Ελ. Βενιζέλου, μ’ αιτιολογία την εναντίον των Μπολσεβίκων εκστρατεία του Ε.Σ. το 1919. Την πραγματοποίηση της εκστρατείας αυτής αποφάσισε και διέταξε ο  Μασόνος Εβραιοσιωνιστής Ελ. Βενιζέλος, επειδή ο Εβραιοσιωνιστής Πρωθυπουργός της Βρετανίας Λόιντ Τζωρτζ του υποσχέθηκε την παραχώρηση στην Ελλάδα της περιοχής του Νομού Σμύρνης, τον οποίο είχε υποσχεθεί και στην Ιταλία…

 

Παράδοση Καρς από το Ρωσικό στον Τουρκικό στρατό.  (pontosnews)

Έτσι έδωσε ο Ελ. Βενιζέλος τη δικαιολογία  και την αφορμή, που χρειαζόταν ο Εβραιοσιωνισμός, για να κάμει παρελθόν τους Έλληνες του Πόντου και της Μικρασίας, καθώς έκαμε και τους Αρμένηδες. Πραγματοποίησε δυο γενοχτονίες από το 1914-1922. Αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την κατάληψη από την Τουρκία του Κεμάλ του Πόντου, μέρους της Αρμενίας και των Ελληνικών περιοχών της Μικρασίας. Καταλήφτηκε όμως από την Κεμαλική Τουρκία και μέρος του Κουρδιστάν.

 Αυτό αποτελούσε το έν’ από τα  τέσσερα κομμάτια τις πίττας  Κουρδιστάν. Τα τρία υπόλοιπα της οποία μοιράστηκαν τα κράτη: Ιράκ, Ιράν και Συρία και πάλι με Εβραιοσιωνιστικές αποφάσεις, που υλοποιήθηκαν με τη Συνθήκη Σεβρών κ επιβεβαιώθηκαν με αυτή της Λωζάννης..

Μόλις ο Ρώσος στρατηγός ανέλαβε καθήκοντα δίπλα στον Κεμάλ, οι  «Σύμμαχοι» της Ελλάδας: Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, εγκατέλειψαν τις θέσεις που κρατούσαν στη Συρία και ΝΑ ΜικρασίαΑπέσυραν τις δυνάμεις τους από αυτές. Απελευθέρωσαν τις τουρκικές μεραρχίες, που είχαν οι Κεμαλικοί αντιπαρατάξει στις δικές τους ως προληπτικές αμυντικές δυνάμεις. Μετά την αποδέσμευσή τους, αυτές ήταν που πλευροκόπησαν τον Ε.Σ. στο Σαγγάριο.

Ο Διοικητής του IV Σώματος Ε.Σ. Πρίγκιπας Ανδρέας, πεθερός  της σημερινής Βασίλισσας της Αγγλίας, μιλημένος, διέταξε υποχώρηση του IVΣώματος του Ε.Σ.. Βρήκαν ανοιχτή πόρτα  τσέτες,  γιουρούκοι και τσεκέρζοι του Κεμάλ. Πλευροκόπησαν τον Ε.Σ. και χάσαμε όλα όσα είχαμε κερδίσει! Έτσι επήλθε η καταστροφή, χάρη στην  προδοσία των Συμμάχων και του Πρίγκιπα Ανδρέα, που ο Ελ. Βενιζέλος τον είχ’ επαναφέρει στο στράτευμα.

Κι όλ’ αυτά, για ν’ αποσπάσει ο Εβραιοσιωνιστής Λόιντ Τζωρτζ το ντομέ Εβραίο Μασόνο Μουσταφά Κεμάλ από την επιρροή της ΕΣΣΔ και ν’ αρπάξει τα πετρέλαια της Κουρδικής Μοσούλης! Και τ’ άρπαξε…

Συμφέρει, λοιπόν, η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης την Τουρκία; Δεν τη συμφέρει!

Ο Σουλτάνος γκαρίζει προκειμένου να τρομάξει τους Έλληνες, αλλά και να εκβιάσει τους ΑρχιΤέκτονες της μελέτης διαμελισμού της Τουρκίας σε ΕΦΤΑ (7)  κρατίδια, ώστε να μην αφήσουν να λειτουργήσει η ρήτρα της διμερούς Συνθήκης του 1921 μεταξύ Τουρκίας –ΕΣΣΔ και ν’ αρχίσει η επί του εδάφους εφαρμογή του σχεδίου του σχεδίου διαμελισμού του ελεεινού αυτού κράτους που ποτίστηκε με το αίμα Αρμένηδων, Ελλήνων κ.ά. Χριστιανών.

Όμως, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντημίρ Πούτιν  φέρεται να έχει αποφασίσει την κατάργηση αυτής της «Συνθήκης Φιλίας και Αδελφότητος» και ζητά  την επιστροφή των  επαρχιών αυτών, που δόθηκαν από την ΕΣΣΔ στην Κεμαλική Τουρκία κι ανήκαν πρωτύτερα στην Αυτοκρατορική Ρωσία. Στηρίζει δε την απαίτησή του στον όρο της «Συνθήκης Φιλίας και Αδελφότητας», με βάση τον οποίο αυτή πρέπει ν’ ανανεώνεται κάθε 25 χρόνια. Κι ως φαίνεται δεν έχει την πρόθεση να την ανανεώσει κατά το 2021, που συμπληρώνεται 25/ετία, αν αυτή έχει ανανεωθεί και κατά το 1996. Αν δεν έχει ανανεωθεί, τότε ήδη αυτή δεν είναι ισχυρή.

 Ο δε Ερντογάν άρχισε να αιστάνεται το «μετέωρο βήμα του πελαργού»…

Τελευταία παρουσιάστηκαν κάτοικοι του Πόντου κ ισχυρίζονται πως, είναι απόγονοι Ελλήνων που, για να γλιτώσουν από τις τότε σφαγές ασπάστηκαν επίσημα το Ισλάμ. Παρέμειναν όμως κρυπτοχριστιανοί, όπως μένουν κ οι απόγονοί τους αυτοί.  

Ωστόσο στην αεροπορική βάση Ερεμπούρν, που βρίσκεται στην Αρμενία, λέγεται πως, έχουν ήδη προσγειωθεί στόλοι της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Η αποστολή επιχειρησιακής δράσης αυτών είναι μεν γνωστή, αλλά παραμένει …άγνωστη.

  Η δε Hurriet της Άγκυρας εκφράζει ανησυχίες, γιατί η είδηση παρουσίας των μαχητικών μονάδων κρούσης συνοδευόμενων κι από την απαραίτητη υποστήριξη, αποσταθεροποιούν την περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ τουλάχιστο.

 Η δ’ επιγραφή- απόφθεγμα, που ενυπάρχει στη Σχολή Πολέμου της Άγκυρας, διατηρείται, λουστράρεται, βρίσκεται σε περίοπτη θέση και γράφει:

«Türklerin en büyük düşman Rus bir Yunan iki», δηλαδή, «Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας»! ( Θεόφραστος Ανδρεόπουλος: «Ρωσία: «Τέλος στη  Συνθήκη του Καρς. Θα πάρουμε πίσω το 30% των τουρκικών εδαφών. Μας ανήκουν.», PROnews)!

Η επιγραφή δεν έχει απομακρυνθεί ρούπι εδώ κ εκατό περίπου χρόνια, κι ούτε έχει υποστεί αλλαγή περιεχομένου! Άρα για τους Τούρκους αξιωματικούς εξακολουθούν οι Ρώσοι να είναι πρώτος κ οι Έλληνες δεύτερος εχθρός τους! Κι αυτό σημαίνει πως, «τον Αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς»...

Γι’ αυτό, είναι πολύ πιθανό ν’ ανάψει ο 9ος κατά σειρά Ρωσοτουρκικός πόλεμος. Η δε οικονομική συναλλαγή, αν τελικά πραγματοποιηθεί και δεν αποβεί «φιάσκο», το πούλημα, δηλαδή, από τον   Πούτιν των S-400 στο Σουλτάνο,  δε δεσμεύει τη Ρωσία σε συμμαχία. Αποτελεί μια καθαρή εμπορική πράξη. Στο κάτω-κάτω, γιατί η Ρωσία να μην εισπράξει την αξία του προϊόντος αυτού, που έχει τη δυνατότητα να το αχρηστέψει πριν αυτό χρησιμοποιηθεί σε βάρος της…

«Η επιστροφή στον πόλεμο για το Καραμπάχ απειλεί να εμπλέξει πολύ μεγαλύτερες περιφερειακές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν. Σε περίπτωση εκ νέου εχθροπραξιών, μπορεί να επηρεαστεί και η λειτουργία των ενεργειακών αγωγών» σχολίασε ο Ρίτσαρντ Γκιραγκόσιαν, διευθυντής του Κέντρου Περιφερειακών Σπουδών (RSC) στο Ερεβάν, αναφερόμενος σε σχεδιαζόμενα έργα όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP αλλά και σε υπάρχοντα όπως ο αγωγός Μπακού – Τιφλίδα – Τσεϊχάν (BTC). Τα πράγματα είναι απλά: Η Τουρκία έχει μετανιώσει για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Της έχει στοιχίσει οικονομικά, έδωσε αφορμή στην Μόσχα να στηρίξει με οπλισμό τους Κούρδους εναντίον της, έχει προβλήματα και με το Ιράν και τώρα για πρώτη φορά ανησυχεί για την εδαφική της ακεραιότητα καθώς δεν τίθεται μόνο θέμα "Κουρδιστάν". Υπάρχουν κι άλλες κλεμμένες πατρίδες, άλλωστε ολόκληρη η Τουρκία στηρίχθηκε πάνω σε κλεμμένα εδάφη, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο "λογαριασμός" και θα είναι βαρύτατος.» (PROnews, ό. π.). Η περιοχή  είναι ήδη προθερμασμένη.

Ο  Τράμπ, που είναι απρόβλεπτος και φεγγαριάρης. Όπως του κόψει! Έριξε ξύλα στη φωτιά. Όμως δεν πάει κόντρα στον Εβραιοσιωνισμό, που τον έκαμε Πρόεδρο. Όχι βέβαια για να τον ζημιώσει. Αλλά για να τον αποκαταστήσει στην Ανατολή, ακόμη πιο πολύ. Και το πολύ, αποτελεί μονάδ’ απροσδιόριστου μεγέθους…

 

Το «σεϊρι»  στο υπαίθριο χασάπικο πήρε τέλος.  (Protothema)

Η απόφασή του για συγκρότηση συνοριακού  στρατού 30.000 αποτελούμενου από Κούρδους και Άραβες.  Ο εξοπλισμός αυτού με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Η τοποθέτηση αυτού στα σύνορα  Τουρκίας με  Κουρδιστάν. Κούρντισαν τα νεύρα τουΣουλτάνου σε τέτοιο βαθμό που, λίγο ακόμα και θα σπάσουν. Βρίσκεται στο τσάκα, που λέει ο λόγος.

Σκεφτείτε μόνο πως έκλεισε ραντεβού να επισκεφτεί τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό! Λέτε να επιστρέψει Καρδινάλιος;! …

 

Το Κουρδιστάν είναι πια Κράτος.  Η απόφαση έχει παρθεί και δεν αλλάζει. Μένει μόνο η διαδικασία έξωσης του καταπατητή από την επικράτειά του κ  εφαρμογής επί του εδάφους του υπάρχοντος σχεδίου.

Με  μεγάλη μου χαρά στέλνω στους φίλους Κούρδους τα Καλορίζικα, για τη δική τους εθνική αποκατάσταση, που βλέπω ν’ ανατέλλει. Ειλικρινά χαίρομαι, γιατί το αξίζουν. Είναι Πατριώτες, Γενναίοι και Ηρωικοί. Το έχουν αποδείξει άντρες και γυναίκες. Είναι «μπεσαλήδες» άντρες με τα όλα τους «τάρτζι» των Κρητικών.

«Χαλάλι τους το φυσεκλίκι!», που ‘λεγαν οι Παλιοί μας.

 Παράλληλα, με απερίγραπτη λύπη αναμένω το αποτέλεσμα της προδοσίας των Γραικύλων Γκαουλάιτερς, που θα καταλήξει στην απώλεια της Μακεδονίας και την ίδρυση Μακεδονικού Κράτους! Με τέτοιας υφής προδότες αιώνων  Αγώνων του Ελληνισμού, δεν περιμένω κάτι καλύτερο, αλλ’ ακόμη χειρότερα!...

Ωστόσο τα μοσχάρια παραμένουν στο παχνί και μυρικάααζουν…

  Ο Αντώνιος ο Μεγάλος έβλεπε τις παγίδες του Σατανά στη γης απλωμένες. Εμείς δεν τις βλέπομε ή αποφεύγομε να τις δούμε….

   Στη Μνήμη του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας θερμή παράκληση να μας ανοίξει τα μάτια να προφτάσομε και να παρακάμψομε αυτές…

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ