ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μπαράζ κινητοποιήσεων φέρνει το πολυνομοσχέδιο

0

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται ολόκληρη η χώρα εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που προγραμματίζεται τη Δευτέρα.    

Όσον αφορά στο Ρέθυμνο οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου με το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ρεθύμνου να οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30μμ στο Δημαρχείο, στην οποία συμμετείχε το ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Γυναικών νομού Ρεθύμνου.

Ωστόσο, τόσο το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, όσο και ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου, αλλά και το ΠΑΜΕ, προγραμματίζουν συλλαλητήριο και για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα τη Δευτέρας 7 το απόγευμα, στην Πλατεία 4ων Μαρτύρων.

Συγχρόνως με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, ενώ για τη Δευτέρα επίσης, οργανώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημαρχείο το πρωί από την ΕΛΜΕΡ και το απόγευμα από το ΣΑΟΡ.

 

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου: «Ταφόπλακα τα νέα μέτρα»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο που φέρνει νέα μέτρα, τα οποία θα αποτελέσουν «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν καθεστώς πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας, για τον τρόπο λήψης απεργιακής απόφασης.

Η Κυβέρνηση  ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων την υπόσχεσή της για επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων και επιδιώκει να κρίνονται παράνομες το 99% των απεργιών που θα κηρύσσουν τα σωματεία στο μέλλον.

Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα και αναμένουμε από τους βουλευτές του νησιού να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση εισαχθεί από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργήσουν.

 

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: «Ως εδώ!»

Στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Οικοδόμων αναφέρει: 

«Ως εδώ! Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.

Παραμερίζουμε τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που αρνούνται την κήρυξη απεργίας μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στηρίζοντας, χωρίς να κρατάνε κανένα απολύτως πρόσχημα, την αντιλαϊκή πολιτική ακόμη και τώρα που χτυπιέται το πιο ιερό δικαίωμα των εργαζομένων, η Απεργία.

Αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου, που έχουν βάλει τη ζωή των εργαζομένων στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η απόφασή μας είναι ο οργανωμένος, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας για τα συμφέροντα, τις ανάγκες μας για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας.

Με Απεργία απαντάμε στην όξυνση της επίθεσης, στα σχέδια για το χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία.

Εντείνουμε τις προσπάθειές μας στους χώρους δουλειάς για να έχουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους , τους άνεργους, σε πανστρατιά μάχης για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και δυναμικά την επίθεση του κεφαλαίου και των δυνάμεών του.

Ξέρουμε πως μόνο έτσι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο. Μόνο έτσι θα κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημά μας: «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ».

Σύλλογος γυναικών Ρεθύμνου «Φτάνει πια!»

Σε μαζικό ξεσηκωμό καλεί ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου, ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση τους τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Δίνουμε μαζική και δυναμική απάντηση στα σχέδια τους ενώνοντας τη φωνή μας με δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα που καλούν σε απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη 2018.

Διεκδικούμε :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
  • Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα
  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.»

 

Απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα το πρωί στο Δημαρχείο Ρεθύμνου από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση για το πολυνομοσχέδιο προχώρησε η ΕΛΜΕ για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί μπροστά από το δημαρχείο.

Στην ανακοίνωση της, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, και μεταξύ άλλων, ψηφίζει:

α) κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος κήρυξης απεργίας, για να εμποδίσει, όσο το δυνατόν, την ανάπτυξη της αντίστασης των εργαζομένων από τη βάση.

β) επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το δημόσιο από 500 ευρώ!

γ) περικοπή οικογενειακών επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

δ) ηλεκτρονική αξιολόγηση στο δημόσιο.

ε) επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019.

στ) επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, με πρώτη τη ΔΕΗ.

Το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιώντας τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, μέσω της 30ωρης παραμονής στο σχολείο, βάζει από το παράθυρο την αξιολόγηση, που εύσχημα ονομάζει «αποτίμηση σχολικής μονάδας». Ανοίγει τον δρόμο για τη μετατροπή του σχολείου σε γραφειοκρατική υπηρεσία και θίγει την αξιοπρέπεια των λειτουργών της εκπαίδευσης. Παράλληλα, προετοιμάζει το κλείσιμο κι άλλων σχολείων και προλειαίνει το έδαφος για την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Σε αυτό τον κατήφορο δεν υπάρχει ‘’έξοδος’’ ή τέλος. Τη μόνη ‘’έξοδο’’ μπορούμε να την δώσουμε εμείς. Θεωρούμε ότι είναι η ώρα του αγώνα για την ανατροπή μιας πολιτικής που διαρκώς συρρικνώνει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στις 10 π.μ., μπροστά από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.»

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα το απόγευμα από το ΣΑΟΡ

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει ο ΣΑΟΡ προς τους πολίτες του Ρεθύμνου προκειμένου να συγκεντρωθούν την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Ρεθύμνου με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, τονίζει

«Αμαυρώνουν κάθε ανθρώπινη αξία. Εξαθλιώνουν την οικογένεια. Αποδυναμώνουν με κάθε τρόπο τις πολύτεκνες οικογένειες. Υποβαθμίζουν την καθημερινή ζωή των γονέων μας στερώντας τους  την αξιοπρεπή διαβίωση μειώνοντας τις συντάξεις συνεχώς. Εξαναγκάζουν την νεολαία μας σε μετανάστευση και ολοκληρώνουν την εκτέλεση όλων μας με την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμη και για χρέος στην εφορία από 500 ευρώ».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης το Σωματείο προσθέτει: «Δεν παρέχουν καμία προστασία όπως οφείλουν στην πρώτη κατοικία, καταπατούν την Δημοκρατία, το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το σύνταγμα, και με πλάγιους υπόγειους τρόπους θέλουν να διεξάγουν ηλεκτρονικούς  πλειστηριασμούς με άδικες και παράνομες συνταγματικά διαδικασίες, προσπερνώντας τους συμβολαιογράφους της  περιφέρειας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του Ο ΣΑΟΡ τονίζει «Μας αφορά όλους!

Είναι υποχρέωση όλων μας να διαμαρτυρηθούμε ενωμένοι χωρίς κομματικές αγκυλώσεις!»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ