ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Νέα μέθοδος υπολογισμού των επιπέδων LDL χοληστερόλης

0

Νέα μέθοδος υπολογισμού των επιπέδων της χοληστερόλης LDL έχει τη δυνατότητα να καταργήσει την ανάγκη νηστείας πριν τη λήψη αίματος, δήλωσαν ερευνητές.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Circulation, υποδεικνύει ότι η νέα μέθοδος είναι πιο ακριβής σε σχέση με την παλαιότερη σε ανθρώπους που δεν νήστευαν πριν την εξέταση χοληστερόλης.

Η νέα μέθοδος για τον υπολογισμό της χοληστερόλης LDL, αναπτύχθηκε από τον Seth Martin και τους συνεργάτες του στο Johns Hopkins University School of Medicine των ΗΠΑ.

Αν και η νέα μέθοδος υπολογισμού είναι λίγο πιο πολύπλοκη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χρήση πληροφοριών που ήδη έχουν συλλεχτεί στο δείγμα αίματος για το standard λιπιδαιμικό προφίλ και αυτοματοποιημένα στο υπολογιστικό σύστημα του εργαστηρίου για να δώσει πιο ακριβές αποτέλεσμα.

Το να μην προηγείται νηστεία πριν τη λήψη αίματος είναι πιο βολικό για τους ασθενείς, δήλωσαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές συνέκριναν την ακρίβεια της μεθόδου υπολογισμού της LDL με τη μέθοδο Friedewald, στην οποία οι ασθενείς είτε νήστευαν είτε όχι.

Η τελευταία φάνηκε νωρίτερα, από την ερευνητική ομάδα, ότι υποεκτιμά τα επίπεδα LDL, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με υψηλά τριγλυκερίδια.

Η νέα εξέταση δεν χρειάζεται παραπάνω χρόνο για να δώσει τα αποτελέσματα και το κόστος είναι το ίδιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ