ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα μεγάλη επιτυχία για το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου

0

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ανακοινώνεται πως η παράσταση «Εσωτερικαί Ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη, που ανέβασε το καλοκαίρι η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, ψηφίστηκε και επελέγη ανάμεσα σε 21 θιάσους από ολόκληρη την Ελλάδα για να συμμετάσχει στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ηρακλείου που οργανώνεται από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Είναι η δεύτερη φορά που το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου προκρίνεται σε πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες, καθώς ως γνωστόν είχε προκριθεί και το 2016 με την Παράσταση του Μολιέρου «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» στο Φεστιβάλ της Καρδίτσας όπου βραβεύθηκε με τρία βραβεία και ένα έπαινο.

Το φεστιβάλ του Ηρακλείου που πέρσι σημείωσε μεγάλη επιτυχία, θα διεξαχθεί φέτος από 3 έως 10 Φεβρουαρίου 2018 στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια» και το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου θα διαγωνιστεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Ήδη ο θίασος υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Λιοδάκη μπαίνει σε διαδικασία προετοιμασίας προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για μία σπονδυλωτή σάτιρα που «σφάζει». Το έργο απλώνεται σε σύντομες σκηνές επιθεωρησιακής διάρθρωσης, στις οποίες ο συγγραφέας με εύστοχο χιούμορ, καίριο προβληματισμό, ανθρώπινη συγκίνηση και «μπλοκαρισμένη» αισιοδοξία, συνθέτει την πραγματικότητα του σύγχρονου Έλληνα.

Είναι ένα γνήσια Ελληνικό έργο που ερχόμενο από τη δεκαετία του ’80 απευθύνεται στο σύγχρονο κοινό που αντιδρά στις μόδες που κρύβουν και θωπεύουν, αντί να αντιμετωπίζουν κατάματα τις ανάγκες για γνήσια ελληνική τέχνη και αληθινά ελληνική κουλτούρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παραγωγή: Οργανισμός Πολιτισμού, Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου " Ο Αυλοπόταμος"

Συγγραφέας: Μάριος Ποντίκας

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λιοδάκης

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γεωργία Γαλλιάκη, Λένα Δράγαση, Βαγγέλης Λινοξυλάκης, Θανάσης Μαλιαρίτης Αντώνης Μανωλούδης Ρία Μπαγιαρτάκη, Χρύσα Μπαγιαρτάκη, Χρυσούλα Νίκα, Κωνσταντίνα Παπαδάκη, Άννα Σταφυλάκη, Μιχάλης Φλουρής

Σκηνικά: Στέλιος Φασούλης

Κοστούμια: Πόπη Τσιμπισκάκη

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ορφανός

Χορογραφία: Γιάννης Τσιμπίδης

Φωτισμός: Βαγγέλης Λιοδάκης

Χειριστής ηχητικών: Γιάννης Ορφανός

Χειριστής φωτισμού: Μπάμπης Φοδελιανάκης

Κατασκεύη σκηνικών: Ματθαίος Γιαννούτσος, Στέλιος Φασούλης

Σχεδιασμός αφίσας / προγράμματος: Στέλιος Φασούλης

Φωτογραφίες: AFIAP Γιώργος Παπαδάκης & Χαρούλα Παπαδάκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ