ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει τη συνεργασία της στις νέες τεχνολογίες και ανοίγει «γέφυρες» επικοινωνίας με φορείς, υπηρεσίες και πολίτες

0

Συνάντηση εργασίας για την πορεία υλοποίησης του GIS CRETE (Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών) πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας αποτελεί συνέχεια της διαρκούς και επιτυχημένης της συνεργασίας με τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού.

Το έργο υλοποιείται με ελεύθερο λογισμικό διαθέσιμο προς όλους, από τη Μονάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων (SenseLab) του Πολυτεχνείου Κρήτης. η οποία τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και βραβεύσεων. O Αναπλ. Καθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος μαζί με τους συνεργάτες του, παρουσίασαν την αρχιτεκτονική και τις εφαρμογές του συστήματος GIS.

Το GIS CRETE περιλαμβάνει α) την ενοποίηση γεωχωρικής και περιγραφικής πληροφορίας που διατίθεται σε υφιστάμενα συστήματα GIS της Περιφέρειας Κρήτης, β) την αξιοποίηση γεωχωρικών δεδομένων από άλλους φορείς του Δημοσίου της Περιφέρειας Κρήτης (π.χ. ΟΤΑ, Επιμελητήρια, Ερευνητικά Ιδρύματα), γ) την ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών και εργαλείων προς διευκόλυνση του Υπηρεσιακού Έργου της Περιφέρειας Κρήτης, δ) την ανάπτυξη σε δεύτερο χρόνο πρωτότυπων εφαρμογών διαδραστικής αλληλεπίδρασης των πολιτών με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, και ε) την απαραίτητη εκπαίδευση του προσωπικού της Περιφέρειας Κρήτης στην εισαγωγή νέων δεδομένων και αξιοποίηση του όλου έργου.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ακόμα: ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Νίκος Ραπτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Χατζηγιάννη, και υπηρεσιακά στελέχη εκ της Ομάδας Έργου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ