ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Σπυροπούλου: Η Κρητικιά με το latin "μάγεψε" την υφήλιο (Video)

0

Εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στο Ορλάντο η 24χρονη Κρητικιά χορεύτρια Σοφία Σπυροπούλου.

Η 24χρονη δασκάλα χορού από τα Χανιά κατάφερε να μπει στην τελική οκτάδα του World Latin Dance Cup. Η νεαρή Σοφία κατέπληξε με τα λικνίσματα της την κριτική επιτροπή καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Latin χορών. Πρόκειται για μία θέση που για πρώτη φορά κατακτά Έλληνας στην κατηγορία Salsa Lady's Solo pro.

«Χόρεψα με την ψυχή μου»

«Ένιωθα πολύ περήφανη όταν κατάλαβα ότι πέρασα στον τελικό γιατί έχω δουλέψει πάρα πολύ πάνω σε αυτό και ήταν το όνειρο μου. Το να χορεύω δίπλα σε αυτά τα ονόματα που είναι τα είδωλα μου και οι δάσκαλοι μου είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα και ήταν η πιο ωραία εμπειρία μου στη σκηνή. Χόρεψα με την ψυχή μου. Με συγκίνησε η στήριξη των ατόμων εδώ, των μαθητών μου από την Κρήτη, οι οποίοι έβλεπαν live τον διαγωνισμό και ξαγρύπνησαν για να με δουν. Νιώθω περήφανη που βοήθησα τη χώρα μου να φτάσει ψηλά σε έναν πολύ ανταγωνιστικό διαγωνισμό», δηλώνει με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη η Σοφία στο neakriti.gr.

Το Πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στο Ορλάντο των ΗΠΑ και η Σοφία έλαμψε με τη χάρη, το μπρίο, το νάζι και τις χορευτικές της ικανότητες. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό με υψηλό επίπεδο παρουσιών και συμμετοχές που ξεπερνούν τις 1.000. Συμμετέχουν δε έμπειροι χορευτές λάτιν από το Μεξικό, την Αργεντινή, ενώ ελάχιστες είναι οι συμμετοχές από την Ευρώπη - γεγονός που υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο τη λαμπρή επιτυχία της 24χρονης χορεύτριας.

Η μητέρα της Σοφίας Σπυροπούλου είναι Χανιώτισσα ενώ ο μπαμπάς της από την Αθήνα. Η ίδια η Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα, στα 11 της χρόνια μετακόμισε στα Χανιά, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια, από τα 18 της, μένει στο Ηράκλειο όπου εργάζεται ως δασκάλα χορού.

Μεγαλώνει και δυναμώνει η latin κοινότητα στο Ηράκλειο

Η Σοφία με χαρά και ένα τεράστιο χαμόγελο συνεχώς ζωγραφισμένο στο λαμπερό της πρόσωπο μίλησε για τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τα ταμπού που κατάφερε να σπάσει μέσα από τη σκληρή δουλειά, την επιμονή και την προσήλωση της σ' αυτό που αγαπάει, το χορό.

«Όταν ήρθα στο Ηράκλειο με τον πρώτο μου παρτενέρ, τον Γιάννη Τσεμπίδη, πριν από έξι χρόνια, ο κόσμος ήταν πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε αυτό που κάναμε. Και ειδικότερα για τους άντρες ήταν δύσκολο να πάρουν απόφαση να ασχοληθούν με latin. Αλλά μετά από μερικά χρόνια έχουμε περισσότερους άντρες απ' ότι γυναίκες πλέον στη σχολή. Η latin κοινότητα του Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης μεγαλώνει και δυναμώνει χορευτικά. Δεν είμαστε πλέον μόνο πολλοί, αλλά έχουμε κι ένα καλό επίπεδο», τονίζει η 24χρονη Σοφία.

Στον διαγωνισμό του Ορλάντο έλαβε μέρος και στην κατηγορία Bachata με τον έτερο παρτενέρ της τον Παναγιώτη Αρτεμάκη. Με τον Παναγιώτη κατεβαίνει πρώτη φορά σε διαγωνισμό η Σοφία Σπυροπούλου και κατάφεραν να κατακτήσουν την 11η θέση σε όλο τον κόσμο. Ήταν δε τόσο μεγάλη η αφοσίωση της στη χορογραφία τους, που πηγαινοέρχεται κάθε εβδομάδα στα Χανιά για να συμμετέχει στις μεταξύ τους προπονήσεις χορού.

Ωστόσο, οι επιτυχίες δε σταματούν εδώ για τη Σοφία Σπυροπούλου. Στην Αμερική τη συνόδεψε η μαθήτρια της Νικολέτα Κυπραίου. Η 10χρονη Νικολέτα παίρνει για πρώτη φορά μέρος σε τόσο υψηλού επιπέδου παγκόσμιο διαγωνισμό και με την πρώτη της συμμετοχή απέδειξε ότι έχει όλα τα προσόντα για μελλοντικές διεθνείς διακρίσεις!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ