ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζεται η δίκη - "θρίλερ" για το θάνατο του Γιακουμάκη

0

Στις δικαστικές αίθουσες συνεχίζεται σε την Δευτέρα η δίκη αναφορικά με την «παράβαση καθήκοντος» που σχετίζεται με την υπόθεση του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η πολύκροτη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στα Ιωάννινα, είχε διακοπεί πριν τα Χριστούγεννα, με το δικαστήριο να αποφασίζει τη συνέχιση της συνεδρίασης για την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε ο αείμνηστος Γιακουμάκης.

Στην απολογία του, πριν τα Χριστούγεννα, ο κατηγορούμενος είχε πει, μεταξύ άλλων, πως όταν πληροφορήθηκε, το 2014, ότι σπουδαστές έχουν ανάρμοστες συμπεριφορές, προχώρησε σε ενέργειες για να προφυλάξει τον Βαγγέλη.

Μία από αυτές ήταν η αλλαγή δωματίου τού Γιακουμάκη, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, προσπάθησε να διερευνήσει και να προσωποποιήσει τις καταγγελίες, κάτι που δεν κατέστη πάντως δυνατό.

Στη δίκη έχουν καταθέσει ήδη ως μάρτυρες υπάλληλοι της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθηγητές, ο φύλακας, καθώς κι ένας πρώην σπουδαστής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για την πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Τα άλλα δύο άτομα που είχαν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, είχαν απαλλαχτεί από τις κατηγορίες τους: Εκτός από τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατηγορούμενοι ήταν ακόμη η υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής, αλλά και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η υπεύθυνη της Εστίας κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος. Αμφότεροι, ωστόσο, αθωώθηκαν.

Σημειώνεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ότι έχει κατατεθεί αίτημα εκταφής της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το εν λόγω αίτημα έχει κατατεθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων, αλλά και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, από ιδιωτικό αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να έλαβε εντολή από θείο του Βαγγέλη, προκειμένου να διερευνήσει μαζί με την ομάδα του την υπόθεση.

Στο μεταξύ, η εν λόγω εξέλιξη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην πλευρά της οικογένειας Γιακουμάκη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας, «οι γονείς του Βαγγέλη είναι κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια εκδοχή. Δε θέλουν να γίνει εκταφή».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ