ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Υπερασπίστηκε, από την Κρήτη, ο Γ. Σταθάκης το νέο νόμο για τα αυθαίρετα

0

Ο νόμος παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε το τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης

Ως τομή στη δημόσια διοίκηση χαρακτήρισε απόψε από τα Χανιά, τον νέο νόμο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Ο νόμος παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε το τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να επισημαίνει ότι «ο νόμος ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση στη Βουλή».

Αναφερόμενος σε διατάξεις του νέου νόμου, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι απλοποιεί τη διαδικασία αδειοδότησης των οικοδομών και ταυτόχρονα διαχωρίζει αυτούς που ελέγχουν τα κτίσματα, από αυτούς που αδειοδοτούν.

«Η αδειοδότηση παραμένει στις πολεοδομίες, ο έλεγχος στη διάρκεια κατασκευής του κτιρίου γίνεται με ευθύνη μηχανικών και με ελεγκτές ιδιώτες μηχανικούς που ανήκουν στο μητρώο ελεγκτών», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Παράλληλα, όπως επισήμανε, μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου οι αυθαιρεσίες, τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις περνούν στην Περιφέρεια.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι για την επιβολή προστίμων σε υπάρχοντα αυθαίρετα, εισάγονται εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής των προστίμων στις δυνατότητες του κάθε νοικοκυριού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ