ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Πάτρα «ζηλεύει» το κυνήγι του Ρεθύμνου

0

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί για την Πάτρα το Κυνήγι Θησαυρού του Ρεθύμνου, η οποία ωστόσο, προσπαθεί να ξανακερδίσει τη χαμένη φήμη του, παρακολουθώντας από μακριά τα Ρεθεμνιώτικα κυνηγητικά δρώμενα.

Το άρθρο που ανέβηκε στον ιστό του «Patra Events» πληροφορεί τους Πατρινούς για το λόγο που το κυνήγι του Ρεθύμνου είναι τόσο πετυχημένο, τονίζοντας συγχρόνως ότι αποτελεί το βασικό ατού του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, το οποίο αναγνωρίζει ως το πιο ανοδικό τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα ότι ξεπερνάει τη δυναμική της Ξάνθης!

Και καθώς εμείς, να το γνωρίζουμε ήδη, ότι δηλαδή το Ρέθυμνο πλέον παρουσιάζει καλύτερο καρναβάλι από αυτό  της Ξάνθης, προφανώς  ήρθε η ώρα να το αναγνωρίσει και η Πάτρα.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το άρθρο που αλιεύσαμε από το Patraevents.gr:

«Κρυμμένος Θησαυρός: Ο «ιδιώτης» του Ρεθύμνου

και η χαμένη ευκαιρία της Πάτρας!

Ο πληρωματικός Κρυμμένος Θησαυρός έχει δυναμική και αν είχε την αιγίδα του δήμου θα έδινε πίσω στην πόλη την αίγλη του παιχνιδιού

Ένα μίνι ρεπορτάζ είχε η τηλεόραση του Alpha, στέλνοντας κάμερα στο Ρέθυμνο και μιλώντας με τους υπευθύνους του καρναβαλιού της περιοχής.

Το καρναβάλι του Ρεθύμνου αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι το πιο ανοδικό τα τελευταία χρόνια, ξεπερνάει την δυναμική της Ξάνθης και το μεγάλο ατού του, σύμφωνα με τους καρναβαλιστές, είναι ποιο νομίζετε; Ο Κρυμμένος Θησαυρός του.

Ο Κρυμμένος Θησαυρός λοιπόν, (για την ακρίβεια λέγεται "Το Κυνήγι του Θησαυρού") έφτασε την περασμένη χρονιά τις 6.000 συμμετοχές, γεγονός που καταγράφηκε στα ρεκόρ Γκίνες.

Αν ρωτήσει κάποιος έναν από τους επικεφαλής των πληρωμάτων που προχώρησαν σε απόσχιση τον περασμένο Γενάρη τι είχαν στο μυαλό τους και τι φοβόντουσαν όταν έλεγαν για την πτώση του Κρυμμένου Θησαυρού της Πάτρας, θα σου μιλούσαν σίγουρα για το Ρέθυμνο.

Ε, λοιπόν τι ακούσαμε μέσα από το ρεπορτάζ του Alpha; Τον Κρυμμένο Θησαυρό του Ρεθύμνου που ασφαλώς και είναι επιτυχημένος αφού έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή, ποιος νομίζετε ότι τον διοργανώνει; Το πλήρωμα που έχει νικήσει την προηγούμενη χρονιά.

Ιδιώτης δηλαδή. Μόνο που εκεί υπάρχει και η αιγίδα του δήμου. Και εδώ που τα λέμε είναι λογικό. Ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού από αυτόν που συμμετέχει και το κερδίζει;

Στην Πάτρα που ουσιαστικά είχαμε μία ένωση εμπείρων πληρωμάτων φέτος για να διοργανώσουν ένα παιχνίδι που θα υπήρχε η γνώμη όχι μόνο του ενός, αλλά των πολλών (άρα προφανώς και θα υπερίσχυε του Ρεθύμνου), «κολλήσαμε» σε ιδεολογικές φιλοσοφίες.

Κι όμως η Πάτρα με τον πληρωματικό Κρυμμένο Θησαυρό και την συνεργασία του δήμου (εφόσον γινόταν υπό την αιγίδα του) είχε μία μεγάλη ευκαιρία φέτος να ξεπεράσει το Ρέθυμνο. Από την στιγμή που δεν την έχει, άρα το παιχνίδι δεν είναι επίσημο, η Πάτρα μένει στο σημείο που ήταν.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ