ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δείτε τον καιρό του τριημέρου στην Κρήτη

0

Με άστατες καιρικές θα αποχαιρετίσουν την Αποκριά οι Κρητικοί και θα καλωσορίσουν την Σαρακοστή. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, θα είναι η βροχή το Σάββατο, η συννεφιά, η μικρή πιθανότητα βροχής κυρίως το βράδυ της Κυριακής (18/2) και την Καθαρά Δευτέρα.

Για το Ηράκλειο, ο καιρός το Σάββατο (17/2) προβλέπεται βροχερός, τουλάχιστον μέχρι αργά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου στην μέγιστή τιμή της, ενώ οι άνεμοι θα βόρειοι, βορειοδυτικοί με ένταση 3-4 Μποφόρ.

Την Κυριακή, θα επικρατήσει συννεφιά με μικρή πιθανότητα βροχής, ενώ η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός στο Ηράκλειο προβλέπεται να παραμείνει ο ίδιος, ενώ το πρωί θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι (απαραίτητο στοιχείο για το πέταγμα του χαρταετού) θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με μικρή ένταση. Μικρή πιθανότητα βροχής, υπάρχει από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Στα Χανιά, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο θα είναι οι ασθενής βροχή, μέχρι το μεσημέρι, ενώ τα σύννεφα θα εξακολουθήσουν να σκεπάζουν τον ουρανό αλλά και ο περιορισμός της ορατότητας από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 2-4 Μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιή συννεφιά, θερμοκρασία έως 14 βαθμούς και σχετική άπνοια.

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός κατά το μεγαλύτερο μέρος της Καθαράς Δευτέρας, ενώ από ο βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχέες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς 2-3 Μποφόρ.

Στο Ρέθυμνο, τα καιρικά φαινόμενα θα προβληματίσουν περισσότερο τους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλιού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις λοιπόν, το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας, η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί, 2-5 Μποφόρ.

Την Κυριακή η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 13 βαθμούς, ενώ θα υποχωρήσουν αισθητά οι άνεμοι.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, με λίγα σύννεφα, άνοδο της θερμοκρασίας και διατήρηση των ασθενών ανέμων. Από αργά το βράδυ, ενδέχεται να σημειωθούν και πάλι ασθενείς βροχές.

Τέλος, στο Λασίθι οι καιρικές συνθήκες θα κινηθούν στο ίδιο μοτίβο, με βροχές καθ΄όλη τη διάρκεια του Σαββάτου. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4-5 Μποφόρ.

Την Κυριακή, θα επικρατεί αρκετή συννεφιά με μικρή πιθανότητα βροχής, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 16 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-4 Μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα θα διατηρηθεί το ίδιο σκηνικό του καιρού, οι άνεμοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους, ανατολικούς με χαμηλή ένταση, ενώ από αργά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν τοπικά ασθενείς βροχές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ