ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαρροές αφήνουν λίγα πράγματα στη φαντασία για τα επερχόμενα Samsung Galaxy S9 και Galaxy S9+

0

Λίγες μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση διέρρευσαν χαρακτηριστικά και φωτογραφίες από τα Galaxy S9 και Galaxy S9+ που αφήνουν λίγα πράγματα στη φαντασία.

Οι δύο νέες ναυαρχίδες της Samsung είναι οι πρώτες συσκευές που θα ξεκινήσουν να πωλούνται στις ΗΠΑ έχοντας στο εσωτερικό τους το κορυφαίο Snapdragon 845 SoC της Qualcomm (το οποίο σύμφωνα με διαρροές θα σπάσει κάθε ρεκόρ από άποψη απόδοσης στο χώρο του Android) ενώ σε άλλες αγορές θα πωλούνται με το Exynos 9810 SoC της ίδιας της Samsung.

Τα δύο system-on-chips αναμένεται να διαθέτουν οκταπύρηνους επεξεργαστές, ωστόσο το κύριο άρθρωμα των πυρήνων στο Samsung Exynos 9810 θα χρονίζεται στα 2,9GHz ενώ στο Qualcomm Snapdragon 845 θα χρονίζεται στα 2,6GHz. Το Galaxy S9 διαθέτει 4GB RAΜ ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο εξοπλίζεται με 6GB RAM με τις δύο συσκευές να διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο 64GB που είναι επεκτάσιμος μέσω κάρτας μνήμης microSD.

Και οι δύο συσκευές αναμένεται να διαθέτουν την ίδια οθόνη Infinity Display των προκατόχων τους, και επομένως περιμένουμε μία dual-curved Super AMOLED των 5,8 ιντσών ανάλυσης 2960 x 1440 pixels να βρίσκεται στο Galaxy S9 και μία αντίστοιχη των 6,2 ιντσών να βρίσκεται στο εσωτερικό του Galaxy S9+.

Στο πίσω μέρος και των δύο συσκευών, ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει μετακομίσει κάτω από τον φακό της κάμερας (δύο κάμερες στη περίπτωση του S9+) σε μία κάθετη διάταξη.

Η κύρια κάμερα 12 Megapixels θα διαθέτει “variable aperture” που μπορεί από f/2.4 να ρυθμιστεί ακόμα και με f/1.5. Το μεγαλύτερο Galaxy S9+ θα διαθέτει την ίδια κύρια κάμερα που όμως θα συνοδεύεται από μία δευτερεύουσα, επίσης στα 12 Megapixels με f/2.4.

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν Bluetooth 5.0 και USB Type-C με τις χωρητικότητες των μπαταριών να παραμένουν ίδιες στα 3000mAh και 3500mAh, αλλά που αναμένεται να επιδεικνύουν αυξημένη αυτονομία εξαιτίας της καλύτερης ενεργειακής διαχείρισης των νέων SoCs.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ