ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιμελητήριο Ρεθύμνου: «Το κλείσιμο του καταστήματος θα σημάνει την αρχή του τέλους για την τοπική οικονομία του Σπηλίου»

0

Αίτημα ανάκλησης της απόφασης της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για κατάργηση του καταστήματός της στο Σπήλι Αγίου Βασιλείου, απέστειλε σήμερα στον Προέδρο της Τράπεζας κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργ. Γιακουμάκης, μεταφέροντας τις αντιδράσεις και τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων του Δήμου.

Αναλυτικά, το έγγραφο του Επιμελητηρίου που κοινοποιείται στον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης της Τράπεζας κ. Ανδρέα Καλλέργη, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας μεταφέρουμε τις αντιδράσεις και τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης για το φημολογούμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας σας στο Σπήλι, έδρα του Δήμου, στα πλαίσια της προσπάθειας μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Το κατάστημα αυτό, το μοναδικό κατάστημα Τράπεζας στο Δήμο, εάν κλείσει, θα αφήσει τους 7.427 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι οποίοι διατηρούν, περίπου, 14.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς εξυπηρέτηση, και θα τους αναγκάζει να μεταβαίνουν στο Ρέθυμνο, διανύοντας απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Σπήλι, για να εξυπηρετηθούν. Και αν για τους νεαρότερους ηλικιακά μια τέτοια εξέλιξη ίσως να μην προβληματίζει ιδιαίτερα, λόγω μεγαλύτερης εξοικείωσης με το e-banking, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους μεγαλύτερους ηλικιακά συμπολίτες μας.

Οι κάτοικοι του Σπηλίου, της έδρας του Δήμου, μιας κωμόπολης με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, θεωρούν ότι το κλείσιμο του καταστήματος θα σημάνει την αρχή του τέλους για την τοπική οικονομία, η κωμόπολη κινδυνεύει να «νεκρωθεί» και ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις για περιφερειακή και ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη.

Επειδή το Επιμελητήριό μας συμμερίζεται τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, ότι, δηλαδή, η κατάργηση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας σας στο Σπήλι, θα αποτελέσει σοβαρότατο εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορείας της ευρύτερης περιοχής, καλεί την διοίκηση της Τράπεζάς σας να ανακαλέσει την απόφασή της».-

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ