ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Η λύση του Τραμπ για τις επιθέσεις σε σχολεία: Θέλει να δώσει όπλα στους εκπαιδευτικούς

0

Την ώρα που η συζήτηση για την οπλοκατοχή «φουντώνει» ξανά στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σκέφτεται να δώσει όπλα σε εκπαιδευτικούς, μια πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με επιζώντες από το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα και άλλους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από την ένοπλη βία. Στη συζήτηση, υποστήριξε ότι η άδεια σε πιλότους να οπλοφορούν έχει αποδείξει ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου στα σχολεία θα είναι επιτυχής.

«Είναι αποτελεσματικό μόνο όταν έχεις ανθρώπους εξοικειωμένους με τη χρήση όπλων. Θα μπορούσε να είναι εκπαιδευτικοί και προπονητές», είπε, ενώ αναφέρθηκε στη θυσία του Ααρον Φέις. Ο προπονητής χρησιμοποίησε το σώμα του ως ασπίδα, στην επίθεση στη Φλόριντα, για να προστατεύσει μαθητή. «Αν είχε όπλο δεν θα χρειαζόταν να τρέξει, θα μπορούσε να πυροβολήσει τον δράστη και αυτό θα ήταν το τέλος. Αυτό θα μπορεί να γίνει προφανώς μόνο με ανθρώπους που είναι πολύ επιδέξιοι με τη χρήση όπλου. Οι δάσκαλοι θα έχουν ένα όπλο κρυμμένο πάνω τους. Θα κάνουν ειδική εκπαίδευση και θα είναι εκεί. Δεν θα έχουμε πλέον ζώνη χωρίς όπλα (σ.σ. στα σχολεία)», υποστήριξε.

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι η επίθεση στη Φλόριντα διήρκεσε περίπου τρία λεπτά, ενώ οι αστυνομικοί χρειάζονται 5-8 λεπτά για να φτάσουν στο σημείο που γίνεται κάτι τέτοιο. «Αν έχεις εκπαιδευτικό με όπλο μπορεί πολύ καλά να βάλει τέλος στην επίθεση πολύ γρήγορα... Δεν μπορείς να έχεις 100 φύλακες», πρόσθεσε, ενώ ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους δράστες.

Η πρότασή του όμως δεν τους βρήκε όλους σύμφωνους. «Δεν είναι κάτι που υποστηρίζω. Αντί να δώσεις όπλο στους εκπαιδευτικούς, θα προτιμούσα να τους εξοπλίσεις με τη γνώση πώς να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες», είπε ο Νικόλ Χόκλεϊ, που έχασε τον 6χρονο γιο της στην επίθεση στο Σάντι Χουκ, το 2012.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ