ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Θα γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές» δηλώνουν στο "Κίνημα Αλλαγής"

0

Παρά την ακύρωση της παρουσίας της προέδρου του κινήματος Φώφης Γεννηματά, που τελικά δεν παρέστη λόγω αδιαθεσίας, κατάμεστο από κόσμο ήταν το κέντρο Θυμέλη το βράδυ της Τετάρτης, όπου και έγινε η κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης του «Κινήματος Αλλαγής».  Η εκδήλωση έγινε παρουσία του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος μετέφερε και την αισιοδοξία που επικρατεί στα κεντρικά της παράταξης για το εγχείρημα της κεντροαριστεράς και το ρόλο που έχει να διαδραματίσει στην πολιτική σκηνή της χώρας.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν  ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ρεθύμνου, Μανώλης Όθωνας, ο πρώην υπουργός, Μανώλης Σκουλάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, και στελέχη της τοπικής οργάνωσης, της νεολαίας, φίλων και ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς.  Παρέστη επίσης ως προσκεκλημένος ο Σεβασμιότατος Μητροπολιτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του «Κινήματος Αλλαγής» εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «τοξική». Μιλώντας στου δημοσιογράφους, τόνισε, ότι  . «Η τοξικότητα που αποπνέει πια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι μια τοξικότητα που πρέπει να αποβάλλει η Ελλάδα. Δεν μας αξίζουν αυτές οι σκηνές. Φοβήθηκε το συλλαλητήριο, φοβήθηκε ότι ξύπνησε ο κόσμος με το Σκοπιανό και τώρα ψάχνει να βρει έναν τρόπο και πέτα αίμα στην αρένα, πετά ανθρώπους οι όποιοι κατά τη διάρκεια της πολιτικής τους ζωής έχουν δείξει πως πορεύονται και φυσικά δεν αφήνουν τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει».

Σχολιάζοντας την υπόθεση του σκανδάλου NOVARTIS που κυριαρχεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Χρηστίδης επισήμανε, ότι «Εμείς από θέση αρχής πάντοτε λέμε ότι θέλουμε διαφάνεια και δικαιοσύνη για τους πάντες και τα πάντα. Αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας ως σκάνδαλο Novartis είναι ένα διεθνές σκάνδαλο, είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχει συζήτηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο. Ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίζεται η κυβέρνηση και ο τρόπος με τον οποίο πάει να βάλει στο σακί διαφορετικά πολιτικά πρόσωπα και ειδικά αυτά που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι το οποίο αφορά σπίλωση φυσικών προσώπων για αυτό το λόγο οι τρεις υπουργοί που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν απειλήσει και με μηνύσεις και με αγωγές. Δεν θα δεχτούμε εμείς που ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε τα ζητήματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το παρατηρητήριο τιμών και φυσικά τον ΕΟΠΥΥ τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε τίποτα από όλα αυτά και φυσικά η ΝΔ ήταν αυτή η οποία επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή είχε διογκώσει το χρέος της φαρμακευτικής δαπάνης, τότε που αυτοί ήταν μαζί με τον κ. Λουράντο έξω από τα γραφεία των υπουργών μας και δεν μας άφηναν να προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να αποδεχτούμε σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική που θέλει να χαράξει διχάζοντας τον ελληνικό λαό και να τον αφήσουμε να τοξικοποιήσει την ελληνική κοινωνία».

Ο ΤΡΙΤΟ ΠΟΛΟΣ

Στο «Κίνημα Αλλαγής» αισιοδοξούν, ότι αναπτύσσεται δυναμική, η οποία θα οδηγήσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο την παράταξη, η οποία ως «τρίτος πόλος» αλλά όχι για την «Τρίτη θέση» θα έρθει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο κ. Χρηστίδης είπε χαρακτηριστικά, ότι  «Κανένας από μας δεν είναι δω για να είναι τρίτος. Και αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και εδώ στην Κρήτη είναι ότι δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ. Είμαστε εδώ για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Αυτό είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε πολιτικό πλαίσιο, θέλουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες και ξέρουμε ότι οι άνθρωποι που μπήκαν στο περιθώριο, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, έχει έρθει η ώρα να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Με αυτούς θέλουμε να συμπορευτούμε, δημιουργούμε μια μεγάλη λαϊκή παράταξη και εκεί θέλουμε τη συμβολή κάθε πολίτη».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  κ. Βασίλης Γκεγκέρογλου, σημείωσε, ότι «Το «Κίνημα Αλλαγής» προχωρά με την εντολή 212 χιλιάδων που πήραν μέρος στην εκλογή επικεφαλής, αλλά και με βάση τις αγωνίες των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που αναμένουν μία αλλαγή πορείας της χώρας. Η αλλαγή πολιτικής δεν μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή προσώπων. Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα, χρειάζεται μία πολιτική που θα υπερβαίνει τη σημερινή στασιμότητα για να ανατάξουμε την κοινωνία, να ανοίξουμε νέους δρόμους για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Κρήτη για μας αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα. Η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στις προηγούμενες εκλογές, ξεκινά από την ελληνική περιφέρεια και η Κρήτη θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό, γιατί με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, μπορούμε να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές».

Τέλος ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου κ. Μιχάλης Σαρρής δήλωσε, ότι  «Μετά από χρόνια στο Ρέθυμνο ξανακάνουμε ανοιχτή εκδήλωση. Για τους φίλους και οπαδούς της παράταξής μας, για να ξαναβρεθούμε, να ξανασυζτήσουμε πολιτικά και να ετοιμαστούμε για τις πολιτικές αναμετρήσεις που μας περιμένουν. Είμαστε δυνατοί, είμαστε αισιόδοξοι, ώστε να ξανακάνουμε το «Κίνημα Αλλαγής» πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή του τόπου».

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ