ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Κώστας Αποστολάκης: Οι Eλληνες είμαστε τυχοδιώκτες και χλιδάνεργοι

0

Τον λόγο που του αρέσει η κρίση εξηγεί ο ηθοποιός Κώστας Αποστολάκης.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Τηλέραμα μίλησε για το πόσο έχει επηρεαστεί από την κατάσταση της οικονομίας το επάγγελμά του αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε ως λαός την κρίση.

«Εμένα μου αρέσει η κρίση! Μου αρέσει γιατί έτσι βγαίνει στην επιφάνεια το αληθινό πρόσωπο του καθενός, το αν διαθέτει αξίες, που για μένα έχουν μεγάλη σημασία, όπως η τιμιότητα και η ηθική. Κάποιοι νομίζουν πως δεν τις χρειαζόμαστε, γιατί δήθεν πρέπει να υπερτερεί το άγριο, το τυφλό ένστικτο της επιβίωσης. Κι όμως, η εντιμότητα είναι μεγάλη ιστορία, άξονας της ίδιας της ύπαρξης», είπε ο ηθοποιός.

«Είναι πολύ δύσκολο να μην τα… βουτήξεις στους καιρούς μας. Εάν έλεγες σε κάποιον πως θα πάρει 1 εκατ. χωρίς να το καταλάβει κανείς, εννοείται πως θα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρετε, οι περισσότεροι που βρίζουν για την κατάστασή μας σήμερα είναι όσοι δεν πρόλαβαν να βάλουν και το δικό τους δάχτυλο στο μέλι, γιατί είναι στο γονίδιο του Έλληνα να εισπράττει χωρίς να δουλεύει . Δεν θα συμφωνήσω στη γενική άποψη πως οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες… Είμαστε όμως τυχοδιώκτες. Είμαστε… χλιδάνεργοι! Για να πουλήσουμε μούρη, θα πάρουμε το τελευταίας τεχνολογίας κινητό, ενώ την ίδια στιγμή θα χρωστάμε 5 ενοίκια. Και έπειτα θα μένει σε 1 εκατ. περίπου τίμιους φουκαράδες νοικοκύρηδες να πληρώνουν τον λογαριασμό για όλους τους άλλους που ζουν περίπου σαν παράσιτα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ