ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι εταιρείες Porsche και Audi θα αναπτύξουν από κοινού πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

0

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα των εταιρειών Porsche και Audi μοιράζονται στοιχεία μεταξύ τους –οι Cayenne και Macan μοιράζονται το πλαίσιο με τα Q7 και Q5 για παράδειγμα- οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που θα συνεχίσουν να το κάνουν και στην “εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.

Ο Oliver Blume της Porsche και ο Rupert Stadler της Audi δήλωσαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ότι οι δύο μάρκες που ανήκουν στο Volkswagen Group θα αναπτύξουν από κοινού μια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν και οι δύο εταιρείες και που πρόκειται να αποτελέσει τη βάση για διάφορα μοντέλα τους από το 2021 και μετά.

Η Audi βρίσκεται ήδη σε φάση ανάπτυξης δύο αυτοκινήτων σεντάν καθώς και δύο SUV, ενώ η Porsche θα μπορούσε να κατασκευάσει το πρώτο της όχημα στο εργοστάσιο που κατασκευάζει και τη Macan. Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν πρώτα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις για τις εκπομπές CO2, δήλωσε ο Blume.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών βεβαίως σχετίζεται με την εξοικονόμηση πόρων, χρημάτων. Ο Oliver Blume δήλωσε ότι θα κόστιζε περίπου 30% περισσότερο για κάθε μάρκα για να αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα EV. Αλλά και ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση, τα χρήματα θα είναι πολλά. Σύμφωνα με τον Rupert Stadler, θα απαιτηθούν κάποια δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της πλατφόρμας έως το 2025.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι ξεχωριστή από τη περίπτωση της Mission E, στην οποία έχει ρίξει το βάρος της τελευταία η Porsche. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι η ανάπτυξη της κοινής πλατφόρμας θα εμποδίζει κάποια από τις δύο εταιρείες να επενδύσει εφόσον απαιτηθεί από τα ιδιαίτερα σχέδια σε κάποιες προσαρμοσμένες πλατφόρμες - ενδέχεται η Porsche να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή για κάποια από τα σπορ αυτοκίνητα της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ