ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει σμήνος με drones που θα καταρρίπτουν με λέιζερ τους πυραύλους του Κιμ

0

Κονδύλι ύψους 66 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη drones που θα φέρουν οπλικά συστήματα λέιζερ για την κατάρριψη των βορειοκορεατικών πυραύλων περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός του Πενταγώνου.

Το άκρως απόρρητο πρόγραμμα που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ και οι επιτελείς του προβλέπει τη δημιουργία σμήνους drones εφοδιασμένων με λέιζερ, που θα μπορούν να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν τους εχθρικούς πυραύλους όσο βρίσκονται ακόμη στη βάση εκτόξευσης.

Σύμφωνα με το Defense One αν υπάρχει επαρκής αριθμός drones στην περιοχή, θα μπορούν να καταρρίψουν τον εχθρικό πύραυλο ακόμη και λίγο μετά την εκτόξευσή του κι ενώ κατευθύνεται προς το στόχο.

Oι κεφαλές στο αμερικανικό Πεντάγωνο ελπίζουν ότι το πρόγραμμα θα εξουδετερώσει τη βορειοκορεατική απειλή.

Την ίδια ώρα η Κίνα προσπαθεί να προφτάσει τις ΗΠΑ στην κούρσα για την κατασκευή του ισχυρότερου όπλου λέιζερ στον κόσμο. Επιστήμονες στη Σαγκάη λένε ότι κατασκευάζουν ένα υπερόπλο που το βάφτισαν «Σταθμό Πολύ Ισχυρού Φωτός», με στόχο να είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια.

Το όπλο αυτό θα μπορεί να εκπέμπει πανίσχυρους παλμούς λέιζερ που θα δημιουργούν «ακραίες θερμοκρασίες που δεν απαντώνται φυσιολογικά στη Γη».

Αλλά η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το προβάδισμα και δαπανά μεγάλα ποσά για τις έρευνες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός όπλου που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και θα φέρει την επανάσταση στον τρόπο διεξαγωγής των πολέμων.

Ήδη το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προμηθεύτηκε κανόνια λέιζερ αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πολεμικά του πλοία. Αυτά τα λεγόμενα «λέιζερ υψηλής ενέργειας» χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες ισχύος για να καταστρέφουν τους στόχους τους και σύντομα θα είναι επιχειρησιακά.

«Τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας πρέπει να είναι κομμάτι του μέλλοντός μας», είχε πει το 2016 ο τότε υπαρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων, ναύαρχος Ουίλιαμ Μόραν. «Αν συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από τα βλήματα, τότε θα απωλέσουμε την ικανότητα άμυνας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ