ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προγράμματα από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρεθύμνου

0

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και φορέων κατά την τρέχουσα περίοδο συμμετέχει στη διοργάνωση των παρακάτω προγραμμάτων και δράσεων:

  1. Σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς», το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου & το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ρεθύμνου υλοποιούνται τα παρακάτω Προγράμματα Λογαριασμού για την Απασχόληση και την  Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ).
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Haccp
  • Αγγλική ορολογία στην εξυπηρέτηση πελατών σε τουριστικά καταλύματα
  • Συμπεριφορά πελατών και επικοινωνιακές ιδιαιτερότητες
  • Αντιμετώπιση – διαχείριση ελαφρών τραυμάτων στο χώρο του φαρμακείου-συμπληρώματα διατροφής-βιταμίνες
  1. Στο πλαίσιο βελτίωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων της Π.Ε. Ρεθύμνης υλοποιείται το τρίτο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα χειρισμού Η/Υ. Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στο χειρισμό προγραμμάτων Η/Υ λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από είκοσι υπάλληλοι συμμετείχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης  με ποσοστό επιτυχίας 100%.
  2. Προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για ενήλικες μετανάστες που κατοικούν και εργάζονται στο Νομό Ρεθύμνης. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων συνεργάζονται η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης (Τμήμα Παιδείας & Τοπικές Κοινότητες Παγκαλοχωρίου και Χαμαλευρίου), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης, το 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου (Αρσάνιο Γυμνάσιο) & ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Στόχοι των προγραμμάτων διδασκαλίας της ελληνικής σε ενήλικες μετανάστες είναι:

  • να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι τις βασικές γλωσσικές δεξιότητες, που τους είναι απαραίτητες, ώστε να ανταποκρίνονται σε πρακτικές ανάγκες επικοινωνίας
  • να ενισχυθούν οι κοινωνικές και (δια)πολιτισμικές ικανότητες, που απαιτούνται, για την επίτευξη αμοιβαίας πολιτισμικής κατανόησης
  • να διευκολυνθεί η ενεργός κοινωνική ένταξη των μεταναστών, που παρακολουθούν το πρόγραμμα, καθώς και των οικογενειών τους
  • να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις ελληνομάθειας, που τους δίνουν πρόσβαση στη σχετική πιστοποίηση.

Τα προγράμματα λειτουργούν στο Ρέθυμνο (Κεντρική Δομή Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) & στο Σφακάκι Δήμου Ρεθύμνης (5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου).

  1. Εκπαίδευση και Κατάρτιση του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (ΕΦΕΤ): Το πρόγραμμα απευθύνεται  στο προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίμων (απλούς χειριστές), που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, που  έρχεται  με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα (απλός χειριστής τροφίμων). Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό που απασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-2007.
  2. Εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων πραγματοποιούνται στο πιστοποιημένο εργαστήριο πληροφορικής του εξεταστικού κέντρου του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Μέχρι σήμερα έχουν λάβει το Πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων επαγγελματίες και ερασιτέχνες χρήστες γεωργικών φαρμάκων με ποσοστό επιτυχίας του εξεταστικού κέντρου στο 100%. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση  για συμμετοχή στις εξετάσεις. Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις  για κάθε ενδιαφερόμενο αφορά μόνο το ποσό για το προαπαιτούμενο παράβολο χωρίς καμία άλλη οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ηγ. Γαβριήλ 103, 2ος όροφος (έναντι της Τράπεζας Πειραιώς) καθημερινώς και ώρες 08:00-15:00 καθώς και στα τηλέφωνα 2831040050, 2831040052, 2831040053 & 2831040054 ή στον διαδικτυακό τόπο (web site) http://www.kekaper.gr/.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ