ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ενημέρωση του Δημοτικού Κτηνιατρείου σχετικά με τις στειρώσεις αδέσποτων

0

Για τη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας αλλά και προς αποφυγή παρανοήσεων σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο λειτούργησε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και από το Νόμο προβλεπόμενες άδειες, με υπεύθυνο εθελοντή κτηνίατρο έως το Σεπτέμβριο του 2017 οπότε και ανεστάλη η λειτουργία του, λόγω παραίτησης του υπεύθυνου κτηνιάτρου.

Κατά τη διετία 2015-2017 στειρώθηκαν συνολικά 830 αδέσποτα σκυλιά και 1677 αδέσποτες γάτες.

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο συνεχίζει πλέον τη λειτουργία του ως χώρος στειρώσεων αδέσποτων βάσει του Νόμου 4039/2012.

Στο πλαίσιο της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ρεθύμνης εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης μεταξύ Δήμου και εθελοντών κτηνιάτρων από τη Γερμανία, οι οποίοι θα πραγματοποιούν τις στειρώσεις των αδέσποτων του Δήμου Ρεθύμνης.

Αναμένουμε αντίστοιχη εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλους κτηνιάτρους, ώστε να παραχωρηθεί χώρος και σ’ αυτούς για τον ίδιο σκοπό.

Επίσης εγκρίθηκε η υπογραφή νέας συμφωνίας συνεργασίας (Μνημόνιο) μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνης, των φιλοζωικών σωματείων «Ζωόφιλοι Ρεθύμνου» και «Νοιάζομαι» και τον εκπρόσωπο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Για τη συνέχιση του έργου των στειρώσεων των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ρεθύμνης τα Φιλοζωϊκά Σωματεία, που έχουν έδρα το Ρέθυμνο και νομιμοποιούνται να απευθύνονται στο Δημοτικό Κτηνιατρείο και να συμπράττουν με το Δήμο Ρεθύμνου για τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων είναι: το Σωματείο «Ζωόφιλοι Ρεθύμνου» και το Σωματείο «Νοιάζομαι».

Με βάση τα παραπάνω, κρίνουμε ότι, κάθε εσχάτως διατυπωθείσα καταγγελία περί παράνομης λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου κατά το 2017, είναι υστερόβουλη, δεν στηρίζεται σε κανένα νόμιμο στοιχείο και μόνον επιβάρυνση προκαλεί στη λειτουργία μιας αναγκαίας δομής, δημιουργώντας στρεβλές εντυπώσεις. .

Επειδή η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα ανθρωπιάς, δείγμα πολιτισμού και αφορά όλους μας, ζητάμε την ευαισθητοποίηση των Δημοτών με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των τετράποδων φίλων μας και την ομαλή συνύπαρξή τους στην ανθρώπινη κοινωνία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ