ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συντριβή αεροσκάφους έξω από τη Μόσχα. Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες

0

Ένα αεροσκάφος τύπου Antonov An-148 της Saratov Airlines, που μετέφερε 65 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, συνετρίβη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, και οι 71 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

"Έπεσε στην επαρχία Ραμένσκι. Οι διασώστες δεν έχουν φτάσει ακόμα στο σημείο", ανέφερε πηγή στο Sputnik, σημειώνοντας ότι εντοπίστηκε από αέρος. Εκεί μεταβαίνει και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο πέταγε τα τελευταία 8-9 χρόνια ενώ έκανε και διεθνείς πτήσεις, όπως αναφέρει το Sputnik, τονίζοντας ότι στο σημείο μεταβαίνει και ομάδα εγκληματολόγων.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της ρωσικής πρωτεύουσας με προορισμό το Ορσκ, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Καζακστάν.

Βίντεο: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπου συνετρίβη το ρωσικό αεροπλάνο

Το πρώτο βίντεο από το σημείο, έξω από τη Μόσχα, όπου συνετρίβη το μεσημέρι της Κυριακής το αεροσκάφος Antonov An-148 της Saratov Airlines, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Φαίνονται συντρίμμια διάσπαρτα στο χιόνι στο χωριό Στεπανόφσκογιε, στην περιφέρεια Ραμένσκι ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας που έσπευσαν στο σημείο, έχουν βρει, μέχρι στιγμής, δύο πτώματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ