ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαφάρι για τον εντοπισμό συντάξεων «μαϊμού» του Δημοσίου

0

Σε νέες, εκτεταμένες διασταυρώσεις προχωρά η αρμόδια υπηρεσία του ΓΛΚ, αναφορικά με τις συντάξεις που εκδόθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, ρίχνοντας το βάρος στις συντάξεις που έχουν τη «σφραγίδα» του νόμου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με την Απόφαση, που υπογράφει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης, μέχρι τις 30 Απριλίου θα ελεγχθούν από το Δ’ Τμήμα της Διεύθυνσης Διενέργειας Μεταβολών και Δειγματοληπτικών ελέγχων σε ποσοστό 10% και δειγματοληπτικά, συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί από τις Διευθύνσεις Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Πολιτικών Συντάξεων και Συντάξεων υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Ειδικών κατηγοριών, καθώς κι από συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί από την αντίστοιχη Διεύθυνση Πληρωμής Στρατιωτικών και Πολεμικών Συντάξεων.

Το επίμαχο διάστημα, που μπαίνει στο μικροσκόπιο, εκτείνεται από την 1η Ιουλίου του 2017 ως και τις 31 Ιανουαρίου του 2018 και το δείγμα θα επιλεγεί τυχαία από πληθυσμό στρωματοποιημένο ανά Διεύθυνση και Τμήμα Κανονισμού Συντάξεων και ανά είδος συνταξιοδοτικής πράξης ήτοι κανονιστικές, τροποποιητικές αλλά και μεταβιβάσεις συντάξεων λόγω θανάτου. Ιδιαίτερη βαρύτητα των ελέγχων θα δοθεί στις συντάξεις που εκδόθηκαν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υπολογιστεί ορθά με τους νέους συντελεστές.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ