ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Κάλεσμα για τη συγκέντρωση έξω από την εφορία

0

Συνάδελφε οικοδόμε,εργαζόμενε,ανέργε

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να "κοκκινίσουν" τα δάνειά τους.  Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι,και τώρα οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν. ,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σφίγγει τη θυλιά του χρέους στο λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός, αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

  • Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής.
  • 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500€ βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους που είναι έτοιμο να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ, κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.
  • Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται.
  • 000 σπίτια έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί μέχρι το 2021!!!

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «έξοδος από τα μνημόνια» για εμάς τους εργάτες! Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση και να πάρει τα συγχαρητήρια των «θεσμών» και των μεγάλων επιχειρηματιών.

Τρίβουν τα χέρια τους οι τραπεζίτες και τα «κοράκια»  που θα εκβιάζουν το λαό για να πληρώσει και την τελευταία δεκάρα και αν δεν τα καταφέρει θα του παίρνουν το σπίτι! Τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που οι τράπεζες θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα μπορούν να μπουκώσουν με νέα δάνεια τα δικά τους «επενδυτικά σχέδια». Τρίβουν τα χέρια τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις φοροαπαλαγές, τις επιδοτήσεις, τα δώρα και προνόμια που εξασφάλισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση. Στις δικές τους τσέπες θα πάνε τα έσοδα από το «φορολογικό σαφάρι» και όχι για τις δικές μας ανάγκες!

Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι στρωμένη με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων.

Είναι αδίστακτοι! Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

Όσες κορόνες και να βγάζουν κυβερνητικά στελέχη, ότι ο λαός δεν κινδυνεύει και στόχος τους είναι οι μεγαλοοφειλέτες, είναι κούφια λόγια. Οι μεγαλοοφειλέτες που επικαλούνται, είναι οι «υγιείς» επιχειρηματίες που στηρίζουν την «δίκαιη» ανάπτυξη, είναι αυτοί που κάθε φορά τους χαρίζουν δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις. Όλα αυτά τα μέτρα επιβεβαιώνουν ότι και στην ανάπτυξη ο λαός θα συνεχίσει να βιώνει την φτώχεια, την ανασφάλια και θα αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εκμεταλλεύονται όλα τα προνόμια που τους δίνει το κράτος με ζεστό χρήμα και φορολλογική  ασυλία.

Μόνη απάντηση και στην ανάπτυξή τους είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής, για συλλογικές συμβάσεις, για προστασία της λαϊκής κατοικίας.Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Καλούμε το λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Τα σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων να συντονίσουν τη δράση τους, να γίνουν στήριγμα όλων όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία να δημιουργηθεί κίνημα αληλεγγύης.

Την Τετάρτη 21 Φλεβάρη διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών».

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 21 Φλεβάρη και ώρα 11.00 έξω από την Εφορία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ