ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το πρόβλημα με τα Βρετανικά σχολεία

0

Κάθε εβδομάδα λαμβάνω email από τη Βρετανική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να με ενθαρρύνει να δουλέψω σαν καθηγήτρια Γυμνασίου. Όλοι οι απόφοιτοι των Βρετανικών πανεπιστημίων, που είναι εξειδικευμένοι σε συγκεκριμένα θέματα, λαμβάνουν τέτοια μηνύματα.

Ελάχιστοι ενδιαφέρονται. Κι εγώ, μια από αυτούς.

Αρκετοί από τους εργαζόμενους καθηγητές θέλουν να εγκαταλείψουν το πλοίο της εκπαίδευσης, που βυθίζεται σιγά- σιγά.

Αρκετοί παραμένουν γιατί απλά, πρέπει να επιβιώσουν.

Παράδειγμα τέτοιας εγκατάλειψης, είναι και το σχολείο της κόρης μου.

Χθες, για παράδειγμα, η κόρη μου ανακοίνωσε ότι η αναπληρώτρια καθηγήτρια φυσικής και χημείας παραιτήθηκε ξαφνικά, και μάθημα τους έκανε η αναπληρώτρια της αναπληρώτριας, η οποία είχε αναπληρώσει τη μόνιμη καθηγήτρια που παραιτήθηκε ξαφνικά μια βροχερή μέρα του Νοέμβρη.

Φυσικά, δεν πρόκειται περί κάποιου μεμονωμένου γεγονότος. Υπάρχουν άλλοι καθηγητές στο σχολείο, που απειλούνται και εξυβρίζονται καθημερινά, και που δεν καταφέρνουν καν να εισακουστούν την ώρα του μαθήματος.

Άλλαξε σχολείο, ίσως μου πείτε.

Το πρόβλημα όμως είναι γενικευμένο. Τα Βρετανικά σχολεία είναι εστίες βίας, ναρκωτικών και ψυχολογικών νοσημάτων που δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα i, Δημοτικά και Γυμνάσια κατάσχουν συνεχώς μαχαίρια, όπλα, αλλά και άλλων ειδών αιχμηρά αντικείμενα από τα παιδιά. Ο θυμός, αλλά κυρίως ο φόβος και η ανάγκη τους να αμυνθούν, τα κάνει να πηγαίνουν στο σχολείο ακόμα και με πατατοκαθαριστές.

Στην τοπική εφημερίδα της περασμένης εβδομάδας, γινόταν λόγος για συλλήψεις δεκατετράχρονων που έκαναν διακίνηση ναρκωτικών στην αυλή κάποιου άλλου Γυμνασίου.

Τέλος, η κατάρρευση του Βρετανικού ΕΣΥ, συνεπάγεται την ύπαρξη πολλών παιδιών με προβλήματα βίας ή αυτοτραυματισμού, που δεν βλέπουν κάποιο ειδικό για μήνες. Δυστυχώς, καμιά φορά με ολέθρια αποτελέσματα.

Τα Βρετανικά σχολεία, παγιδευμένα μεταξύ της υπεράνθρωπης προσπάθειας τους να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα, και του κυνηγιού ποσοστών και φήμης, συνήθως δεν καταγράφουν τα περιστατικά βίας και ναρκωτικών.

Συνεπώς, ότι δεν έχει καταγραφεί, δεν έχει γίνει ποτέ…

Όλο και περισσότεροι κάνουν λόγο για ανιχνευτές μετάλλων στα σχολεία.

Επίσης, η αστυνομία καλεί την κυβέρνηση να επιτρέψει αυστηρότερες ποινές στους ανήλικους που παρανομούν.

Καταλαβαίνω γιατί.

Πέρυσι, ένα δωδεκάχρονο αγόρι έβαλε φωτιά στο εκκλησάκι της γειτονιάς, για να το ‘απαλλάξει’ από τα υπάρχοντα των τριών αστέγων που έμεναν εκεί. Κατέγραψε το συμβάν σε βίντεο όμως, και συνεπώς, διανυκτέρευσε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στο δικαστήριο που ακολούθησε, το αγόρι αθωώθηκε λόγω ‘πρότερου έντιμου βίου’, ενώ το Βικτοριανό εκκλησάκι χρειάστηκε επισκευές εκατομμυρίων λιρών.

Τι θα συνέβαινε όμως, αν ο εμπρηστής ήταν ενήλικος? Μετανάστης μήπως?

Πολλοί μιλούν για αυστηρότερες ποινές και ανιχνευτές μετάλλων.

Για προσπάθειες θεραπείας της άρρωστης Βρετανικής κοινωνίας, μέσα στην οποία επωάζεται η νεανική βία, ελάχιστοι...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ