ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Novartis, Μακεδονικό, Ελληνοτουρκικά, «Καθαρή» έξοδος από τα μνημόνια…γεμάτο το καλάθι των πολιτικών για τις εκλογές.

0
Novartis στη Βουλή.

Οικονομικό σκάνδαλο; Αδιαμφισβήτητο. Οι ένοχοι αναζητούνται! Ο ευρών αμειφθήσεται.

Πολιτική σκευωρία; Εάν η Προανακριτική Επιτροπή επιστρέψει την υπόθεση στη δικαιοσύνη «αμαχητί», τότε βγάζει μάτι. Ίδωμεν!

 

Μακεδονικό. Εκεί έχουμε μπλέξει «τα εθνικά μας μπούτια»…με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Κατάφερε με τους χειρισμούς της, ο πατριωτισμός των Ελλήνων να κινδυνεύσει να τεθεί σε δημοψήφισμα!

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τις παρακάτω απόψεις.

*"Κατ' αρχάς πρέπει λίγο να χαλαρώσουμε ως λαός, να είμαστε λίγο πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και για την ιστορία μας. Κανένας δεν μπορεί να σου πάρει την ιστορία σου. Ιδίως αν αυτός είναι κάποιος φουκαράς που παλεύει να αποφύγει τον εμφύλιο πόλεμο και να επιβιώσει…

Το 40% του πληθυσμού είναι Αλβανοί, είναι οπλισμένοι και υπάρχει πάντα το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας. Τι είναι αυτό που μπορεί να ματαιώσει έναν τέτοιον εμφύλιο πόλεμο; Είναι η λέξη Μακεδονία. Γιατί και οι Σλάβοι και οι Αλβανοί της περιοχής μπορούν να ταυτιστούν με την ταυτότητα του Μακεδόνα. Είναι ένας μύθος, αλλά ζουν στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας. Θεωρώ λοιπόν ότι, αν καταφέρουμε με αυτήν την κυβέρνηση στα Σκόπια, που είναι ανοιχτή, να προσθέσουμε το 'Νέα' στο 'Μακεδονία', να το γράψουν με κυριλλικά γράμματα, για να έχουν και αυτοί το μύθο τους, μπορούμε να προχωρήσουμε

Όποιος θέλει να βγούμε στους δρόμους για να διεκδικήσουμε τον απόλυτο σεβασμό στα σύνορα και να καταδικάσουμε τους αλυτρωτισμούς, πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε…

Αυτό που δεν αναγνωρίζω στους φίλους μας των Σκοπίων είναι να λένε ότι το κράτος τους είναι η Μακεδονία, γιατί δεν είναι. Είναι στη Μακεδονία. Αν συμφωνήσουν στο όνομα Νέα Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία, με γεια τους με χαρά τους…”.

 

Ελληνοτουρκικά. «Μη με πειράζεις γιατί θα το πω στην οικογένεια μου και θα δεις, τι θα πάθεις.»

Η Ε.Ε. όμως είναι ευγενική και με «αρχές» και δε δέρνει, απλά «μαλώνει» όποιον ενοχλεί τα μέλη της, μέχρι εκεί.

Το ΝΑΤΟ από την άλλη, μας έχει παιδιά του, οπότε ότι κι αν συμβεί, «το αίμα νερό δε γίνεται».

Υπάρχει και ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του οποίου βγάζει με ιδρώτα…ψηφίσματα!

Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν δηλώνει ότι μας θεωρεί ενοχλητικές μύγες, κι εμείς μέχρι να επέμβει η «οικογένεια» μας, το φτύσιμο του, το θεωρούμε ψιχάλισμα…λόγω εποχής. Που θα πάει όμως, τον Αύγουστο που θα βγούμε από τα μνημόνια…θα τους δείξουμε «πόσα απίδια βάζει ο σάκος.»

 

«Καθαρή» έξοδος. Όπως λέμε Καθαρή (σαρακοστιανή) Δευτέρα, που ισχύει μια μέρα κι αυτή σκάρτη, γιατί από την επομένη όλες οι μέρες ξαναγίνονται «βρώμικες».

Το ίδιο προβλέπω ότι θα ισχύσει και με την «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια. Μια μέρα θα κρατήσουν οι πανηγυρισμοί, με ή χωρίς νταούλια και μετά τα κεφάλια όλων, ξανά μέσα. Μας ετοιμάζουν, στη θέση Μνημονίου, μια εύηχη «ενισχυμένη επιτήρηση» πασπαλισμένη με «ελάφρυνση χρέους» και όχι «αναδιάρθρωση χρέους».

*“Δηλ. τη μόνιμη παρουσία της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ, σε συνεργασία με το ΔΝΤ) συν τριμηνιαίους ελέγχους, συν το δικαίωμα της τρόικας να απαιτεί νέα μέτρα κατά το δοκούν, με τους δανειστές να μην ενδιαφέρονται να καταστήσουν το χρέος μας βιώσιμο (κάτι που απαιτεί «αναδιάρθρωση»), αλλά να κάνουν στην κυβέρνηση «ευκολίες πληρωμών», με το χρέος να γίνεται, διαχρονικά, ακόμα πιο δυσβάστακτο.

Ο συνδυασμός α) της τεράστιας της λιτότητας για τα επόμενα 12 χρόνια, β) της προοπτικής ενός όλο και πιο δυσβάστακτου χρέους τη δεκαετία του... 2050, και γ) της συνεχιζόμενης επικυριαρχίας της τρόικας (και του δικαιώματός της να απαιτεί νέα μέτρα μέχρι το 2060), εξασφαλίζει ότι σοβαροί επενδυτές θα αποτραπούν από τις μακρόπνοες επενδύσεις που απαιτεί η πραγματική ανάκαμψη.

Οι αναμενόμενες γιορτές και πανηγύρια του επόμενου Αυγούστου αυτήν την πραγματικότητα θα συγκαλύπτουν: την παροχή στο κράτος μας (υπό όρους τρόικας) ευκολιών πληρωμής ενός μη αποπληρώσιμου χρέους, με σκοπό να αυξομειώνεται η θηλιά του χρέους όσο χρειάζεται, ώστε να διατηρείται ο πλήρης έλεγχος επί των κυβερνήσεων.

Και, παράλληλα, τη διατήρηση του δικομματισμού ως μέσου πολιτικού ελέγχου ενός λαού που θα έχει αποδεχτεί –με την ενεργό συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ– το δόγμα της ΤΙΝΑ (ότι δεν υπάρχει εναλλακτική).

Όπως πάλαι ποτέ η κόντρα της «λίγο πιο φιλελεύθερης» Ν.Δ. και του «λίγο πιο κοινωνικά ευαίσθητου» ΠΑΣΟΚ εγκλώβιζε τον ελληνικό λαό στο να νομιμοποιεί την κλεπτοκρατία, έτσι και τώρα καταβάλλεται φιλότιμη προσπάθεια να εγκλωβιστεί στη νομιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας του” (το καθεστώς στο οποίο βρίσκεται οικονομικά η Ελλάδα.)

 

Υ.Γ.

Άφησα για το τέλος την αναφορά στον (*) ώστε οι φίλοι αναγνώστες να μην επηρεαστούν προκαταβολικά από το όνομα της αναφοράς, αλλά από τα ενδιαφέροντα λεγόμενά του.

(*) Δημοσιευμένα αποσπάσματα από συνέντευξη στο ONEMAN και άρθρο στην efsyn.gr, του Γιάνη Βαρουφάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ