ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αισιοδοξία για τον προορισμό του Ρεθύμνου

0

Αισιόδοξη πως σιγά – σιγά το Ρέθυμνο κατακτά τον τουρισμό της κρουαζιέρας δηλώνει η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη, η οποία επιστρέφοντας από την διεθνή έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2018» του Μαϊάμι, ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αφίξεων πολυτελών πλοίων στο τοπικό λιμάνι.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, η κ. Κουτσαλεδάκη τόνισε, ότι «πετύχαμε μια καλή παρουσίαση του Ρεθύμνου ως τουριστικού προορισμού κρουαζιέρας και από τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι αφίξεις καθώς οι επαφές μας με εταιρείες και γραφεία ήταν γόνιμες και αποτελεσματικές.» Η ίδια επισήμανε, πως τα προβλήματα του λιμανιού της πόλης όπως η προσάμμωση αντιμετωπίζονται με νέα έργα ενώ γενικότερα το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του συνόλου των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και η ιδιαιτερότητα του προορισμού, έδωσαν μια καλή εικόνα για το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η έκθεση στο Μαϊάμι, θεωρείται ως η πιο σημαντική παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας. Φέτος πραγματοποιήθηκε από 5 ως 8 Μαρτίου με την συμμετοχή 1.000 εταιρειών από 127 χώρες, εκπροσωπώντας όλες τις εταιρείες που σχετίζονται με τον κλάδο και τον θαλάσσιο τουρισμό.

Το λιμάνι του Ρεθύμνου έδωσε το «παρών» στην έκθεση για δεύτερη φορά, φιλοξενούμενο στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, διεκδικώντας δυναμικά μερίδιο της σημαντικής αγοράς του megayachting. Στις συναντήσεις της, η κυρία Κουτσαλεδάκη κάλεσε τους εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας με πολυτελούς κατασκευής πλοία μεσαίου μεγέθους έως 140 μ. να εντάξουν στο πρόγραμμα τους το Ρέθυμνο.

Όπως ανακοίνωσε και σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας, ήδη, η μεγάλη Γαλλική εταιρεία Ponant, που διαθέτει στον στόλο της υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια για επιβάτες με υψηλές απαιτήσεις,επέλεξε το Ρέθυμνο ως σταθμό στη Μεσόγειο. Όπως παρουσίασαν επιτελικά στελέχη της εταιρείας στο Μαϊάμι, μέσω του επισήμου εντύπου με το πρόγραμμα τηςPonant, από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2019, το νεότευκτο LeBougainville, μετά τη Νίκαια, την Σικελία, την Κορσική και τις ακτές του Αμάλφι, θα δένει στο λιμάνι του Ρεθύμνου για 12 ώρες,  πριν συνεχίσει για το Ναύπλιο και την Αθήνα.

Επίσης, μια ακόμα μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Κρήτη ανακοίνωσε για πρώτη φορά την άφιξη στο λιμάνι του Ρεθύμνου ενός πολυτελούς πλοίου τηςμε 234 επιβάτες, τον Ιούλιο του 2019.

Εκτός από την αναλυτική παρουσίαση του λιμένα που έγινε με την υποστήριξη τουειδικού τεχνικού συμβούλου του ΔΛΤΡ, η Πρόεδρος του ΔΛΤΡ αναφέρθηκε και στην εκδρομική δυναμική του Ρεθύμνου ως boutique προορισμός. Η κυρία Κουτσαλεδάκηεπεσήμανε τη μοναδικότητα& την αυθεντικότητα της πόλης, καθώς και στον πολυποίκιλο χαρακτήρα του νομού γενικότερα, επισημαίνοντας  τις αμέτρητες επιλογές για ποιοτικό θεματικό τουρισμό. Ιδιαιτέρως θετική ήταν η ανταπόκριση των εταιρειών όσον αφορά στις σημαντικές διακρίσεις που έχει αποσπάσει το Ρέθυμνο στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς καθιστούν την πόλη επιλέξιμο προορισμό κρουαζιέρας για ΑμεΑ.

Η Πρόεδρος του ΔΛΤΡ συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κύριο Γιώργο Τζιάλλα, με τον οποίον συζήτησαν για την προοπτική εδραίωσης του Ρεθύμνου στην αγορά κρουαζιέρας. Όπως επεσήμανε η κυρία Κουτσαλεδάκη, στόχος του ΔΛΤΡ είναι η βελτίωση των υποδομών και δυνατοτήτων, ώστε το Ρέθυμνο να μπορεί να προσελκύει στο μέλλον μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια.

Η κ. Κουτσαλεδάκη, δήλωσε στην εφημερίδα μας σχετικά, ότι «Τα εκδρομικά πακέτα που έχουμε στείλει και με το έντυπο υλικό που έχουμε παρουσιάσει, έχουμε καταστήσει σαφές,  ότι εμείς στο Ρέθυμνο διαφέρουμε, είμαστε πολυμορφικοί, δεν μιλάμε μόνο για την πόλη, αλλά είναι και οι όμοροι Δήμοι, είναι οι φυσικές ομορφιές, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές τουρισμού, υπάρχουν εκδηλώσεις, και όλα αυτά δείχνουν μια ιδιαιτερότητα στο χαρακτήρα του Ρεθύμνου που αρέσει σαν καινούριος προορισμός, που ψάχνουν πολλές εταιρίες να βάλουν. Και βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η Αρχαία Ελεύθερνα, που όλοι θέλουν να επισκεφθούν. Θεωρώ πως υπάρχει μια δυναμική του Ρεθύμνου, είμαστε αισιόδοξοι για εξέλιξη και ανάπτυξη σε αυτή τη μορφή τουρισμού και πιστεύω πως σε αυτό πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και διεκδικητικοί και κυρίως όλοι μαζί.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ