ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καταγγελία γονέα επισπεύδει τις διαδικασίες «υποστήριξης» του κτηρίου της Φιλαρμονικής

0

Παρά τις συνεχείς αναφορές για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει το κτήριο το οποίο στεγάζει τη δημοτική Φιλαρμονική, τελικά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αρκούσε μια καταγγελία γονέα προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του δήμου και να ξεκινήσει στην παρούσα φάση η διαδικασία του ελέγχου και της καταγραφής.

Μετά από χρόνια αναφορών και καταγγελιών, που έχουν γίνει τόσο μέσω του τοπικού τύπου, όσο και από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρεθύμνου κ. Θοδωρή Νίνο, στις οποίες υπογραμμίζονταν η πλήρης παραμέληση του νεοκλασικού κτηρίου, αλλά και η επείγουσα λήψη μέτρων, την περασμένη εβδομάδα η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, ζήτησε προφορικά από το μηχανικό κ. Άρη Χατζηδάκη μια πρώτη καταγραφή της στατικής κατάστασης του κτηρίου χωρίς ωστόσο όμως, να του έχει επισήμως ανατεθεί.

Αιτία για τη σπουδή των υπηρεσιών, σύμφωνα με πληροφορίες, η έγγραφη καταγγελία γονέα που το παιδί του φοιτά στα τμήματα της Φιλαρμονικής, στην οποία καταγράφεται για ακόμα μία φορά η απαράδεκτη κατάσταση των χώρων, ενώ επισυνάπτεται έγγραφο με τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών που βρίσκονται σε περιβάλλον μούχλας, όπως συμβαίνει κυρίως στα υπόγεια του κτηρίου που δεν αερίζονται.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το κτήριο έχει σοβαρά στατικά προβλήματα που όμως είναι αντιμετωπίσιμα. Το βασικότερο πρόβλημα, εντοπίζεται στην οροφή, ενώ στο λοιπό κτήριο μπορούν να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις που θα το ενισχύσουν.

Όσο για τον έντονο πρόβλημα μούχλας που κυριαρχεί στο υπόγειο ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι και αυτό με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να περιοριστεί αισθητά.

Συγχρόνως, αναζητείται εναγωνίως ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη δημοτική Φιλαρμονική, κατά τη διάρκεια των εργασιών που απαιτούνται, με υποψήφια δύο σχολικά συγκροτήματα που διαθέτουν αμφιθέατρο ή άλλους χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, από τον περασμένο Οκτώβριο το τμήμα του δημοτικού Ωδείου, που στεγάζονταν στο ίδιο κτήριο έχει προσωρινά μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι οι εργαζόμενοι στο κτήριο τονίζουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν και αφού ωστόσο, έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες, ενώ αναφέρουν ότι δεν επιθυμούν να μετεγκατασταθούν κάπου άλλου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ