ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες διακρίσεις για το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου

0

Με ένα βραβείο και ένα έπαινο στις αποσκευές της επέστρεψε από το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας η αποστολή της Πειραματικής Σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, που διαγωνίστηκε με το έργο του Ντάριο Φο και της Φράγκα Ράμε «Ανοιχτό Ζευγάρι, Σχεδόν Ορθάνοιχτο» που διασκεύασαν, σκηνοθέτησαν και ερμήνευσαν αριστοτεχνικά ο Βασίλης Ξενικάκης και η Γεωργία Γαλλιάκη.

Το έργο, επιλέχθηκε να διαγωνιστεί μεταξύ 25 θιάσων και έφτασε στην τελική φάση μαζί με άλλες οκτώ ομάδες από ολόκληρη τη χώρα. Η παρουσίαση έγινε στο κατάμεστο από κόσμο κινηματοθέατρο της Καρδίτσας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 17 Μαρτίου. Το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα επιφωνήματα επιβράβευσης, προκάλεσαν αισιοδοξία στους συντελεστές, που επαληθεύτηκε το βράδυ της Κυριακής. Η Γεωργία Γαλλιάκη βραβεύθηκε με το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου και ο Βασίλης Ξενικάκης με ειδικό τιμητικό έπαινο για την ερμηνεία του. Το έργο ήταν επίσης υποψήφιο για το Βραβείο Καλύτερης παράστασης, καταλαμβάνοντας μια θέση στην πρώτη τριάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η αποστολή του Δήμου Μυλοποτάμου έγινε δεκτή στην Καρδίτσα με θερμές εκδηλώσεις από τον τοπικό Σύλλογο Κρητών που επεφύλαξε εκπλήξεις για τους συντελεστές με αναμνηστικά δώρα και προϊόντα της Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους κ. Νίκο Μοσχάκη. Μάλιστα το μέλος του Συλλόγου κ. Μαρία Τσουρή – Καραμπινά εκπροσώπησε το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου στην τελετή λήξης και βραβεύσεων.

Ολοκληρώθηκε έτσι με επιτυχία ακόμα μία προσπάθεια του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, που τα τελευταία χρόνια έχει αποσπάσει έξι πρώτα βραβεία και τέσσερις τιμητικούς επαίνους για τις παραστάσεις του σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, εκπροσωπώντας με αισθήματα ευθύνης τον πολιτισμό της Κρήτης και την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου μας.

Η παράσταση «Ανοιχτό ζευγάρι, σχεδόν ορθάνοιχτο» είναι βασισμένη στο έργο «Coppia aperta, quasi spalancata» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε.

Την παραγωγή έκανε ο οργανισμός Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «ο Αυλοπόταμος»

Η Χριστίνα Στυλιαρά και ο Νίκος Βεργάκης μετέφρασαν το κείμενο και ο Χαρίδημος Ξενικάκης το επιμελήθηκε φιλολογικά.

Την ηχητική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε η Χρύσα Μπαγιαρτάκη και τον φωτισμό ο Μπάμπης Φοδελιανάκης ενώ η Άννα Σταφυλάκη συνέπραξε δημιουργικά.

Το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας διοργανώσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, από 9 έως 18 Μαρτίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες προέρχονται από την παράσταση που δόθηκε στην Καρδίτσα, την υποδοχή του Συλλόγου Κρητών Καρδίτσας και την παραλαβή των βραβείων από το μέλος του Συλλόγου Κρητών Καρδίτσας κ. Μαρία Τσουρή – Καραμπινά, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Μακρυγιάννη Μυλοποτάμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ