ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αρχή μιας νέας προσπάθειας

0

 

Του Μιχάλη Σαρρή

Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου

Περιφερειακού Συντονιστή Κρήτης

Ξεκινάει την Παρασκευή στο Σ.Ε.Φ., το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Ενός  κινήματος που σκοπεύει στην ανασυγκρότηση του Κεντροαριστερού χώρου που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια.

Η ύπαρξη αυτού του φορέα που συγκαταλέγει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, στο σύνολό του, είναι αναγκαιότητα  για τη χώρα μας τη στιγμή που όλο και περισσότερο η Ευρώπη συντηροποιείται. Η ακροδεξιά, ο ευρωσκεπτικισμός και ο λαϊκισμός, υπονομεύουν τη δημοκρατία και τις παράγωγες διαδικασίες της στο βωμό του συμφέροντος και της εξουσίας για τη δική τους παραμονή ή άνοδο στην εξουσία, έχοντας εκθρονίσει κάθε δημοκρατικό ιδεώδες.

Η Παράταξή μας, αντιτίθεται σε αυτές τις τακτικές και στοχεύει, με τη δική μας αυτόνομη πορεία, με τις  αρχές που όλοι γαλουχηθήκαμε, ανανεωμένοι, σοφότεροι και ισχυρότεροι, να προχωρήσει και να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Οφείλουμε  να αντιληφθούμε πως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, πρέπει να υπάρξει κοινή πορεία από όλους μας. Απαιτείται εθνική συνεννόηση και ενιαία στρατηγική για  όλα τα φλέγοντα  ζητήματα που αφορούν την πατρίδας μας  ώστε να μπορέσουμε να  βγούμε από αυτό το δύσβατο μονοπάτι.

Η σημερινή  κυβέρνηση με βεβιασμένες, άσκοπες κινήσεις αναλώνεται σε μικροπρέπειες και  τακτικές  πόλωσης και  διχασμού. Ενώ η κοινωνική πολιτική της έχει μηδενιστεί, η πρόνοια δεν υφίσταται, η φτωχοποίηση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των ελληνικών οικογενειών και  γενικότερα ο ελληνικός λαός φτάνει στα όρια της εξαθλίωσης. Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε εδώ, προσπαθώντας με τη φωνή μας και τη στάση μας  να γίνουμε η όαση στην έρημο της κυβερνητικής αναλγησίας.

Το νέο μας ραντεβού με την ιστορία, θα λάβει χώρα στα πλαίσια του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής  με συνιδρυτές και πρωταγωνιστές   τα στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Σίγουρα δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Όμως ο χώρος μας έπαιρνε πάντα  πρωτοβουλίες πρωτοποριακές πόσω μάλλον  τώρα, με ακρογωνιαίους λίθους την ομόνοια, την συλλογικότητα, την σύνθεση και  τον   κοινό αγώνα προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο. Προσπαθούμε για την έξοδο μας, με ασφάλεια, από την κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Το συνέδριο είναι η αρχή μίας νέας   προσπάθειας. Μιας προσπάθειας ανασυγκρότησης του χώρου  με  όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά και   θέλουν  να προσφέρουν.

Είναι η ώρα των μεγάλων και συγκεκριμένων αποφάσεων. Η ώρα να αναδιαμορφώσουμε να συναποφασίσουμε και να προχωρήσουμε,   βάζοντας τα θεμέλια εκείνα ώστε να μπορέσουν να γίνουν πράξη, στα επόμενα χρόνια, οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας.

Το συνέδριο είναι μία ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως είμαστε εδώ, ποτέ δε φύγαμε γι' αυτούς που μας πίστεψαν, εκφράζοντας όλες τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην κοινωνία, στους θεσμούς και τώρα όλοι μαζί προχωράμε για το νέο.

Ας συμβάλουμε  ώστε  να γίνει  πραγματικότητα η αλλαγή που επιθυμούμε να δούμε, ξεκινώντας από τώρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ