ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για εταιρείες διαμεσολάβησης ταξί και νέο ΚΟΚ

0

Με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών να ασκεί σκληρή κριτική στην Beat (πρώην Taxibeat) για την παραδοχή του επικεφαλής της Νίκου Δρανδάκη ότι δεν καταβάλλει φόρο εισοδήματος στην Ελλάδα, εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις εταιρείες διαμεσολάβησης ταξί και τον νέο ΚΟΚ.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν τα κόμματα της συμπολίτευσης. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δήλωσαν επιφύλαξη για την Ολομέλεια με εξαίρεση το ΚΚΕ που δήλωσε «παρών». Τη συζήτηση έκλεισε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στις αναφορές του επικεφαλής της εταιρείας Beat Ν. Δρανδάκη για τις φορολογικές πρακτικές που ακολουθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Κάποιες εταιρείες διαμεσολάβησης ξεσκίζουν τη νομοθεσία, χωρίς να πληρώνουν φορολογία» είπε ο κ. Σπίρτζης και υπογράμμισε ότι ο κ. Δρανδάκης παραδέχτηκε ότι η Beat δεν πληρώνει φορολογία εισοδήματος. «Ο έλληνας πολίτης μέσα στην κρίση μπαίνει στο Ταξί από το “ελληνικό θαύμα” και τα λεφτά του πηγαίνουν έξω εν μέσω capital control. Αυτή η εταιρεία δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος» κατήγγειλε.

Ο κ. Σπίρτζης καταλόγισε επίσης στον κ. Δρανδάκη ότι παραδέχτηκε πως υπήρχε χρηματοδότηση στην εταιρεία του από offshore. «Μας εμπαίζουν, λένε ότι δεν κάνουν εκπτώσεις αλλά επιδότηση. Είναι να τρελαίνεσαι» ανέφερε και καταλόγισε «μαύρες, κατάμαυρες» ζώνες στη λειτουργία της Beat. «Το ΣΔΟΕ θα έχει πολύ δουλειά μετά από αυτά που είπε ο κ. Δρανδάκης» συμπλήρωσε ο υπουργός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ