ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν»: Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

0

Δίνοντας συνέχεια σ’ ένα επιτυχημένο εγχείρημα, οι καθηγητές Γαλλικών του Νομού Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης | UPF και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου συμμετέχουν για δεύτερη φορά στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία με το έργο « Le Τour du Μonde en 80 jours – Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00-16:00, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου (Στ. Μπίρη 6). Μαθητές και καθηγητές Δημοτικών και Γυμνασίων από όλο τον Νομό, φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής και μέλη της Γαλλόφωνης κοινωνίας του Ρεθύμνου θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου στα Γαλλικά και στα Ελληνικά.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η παιδική χορωδία υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου "Χορωδοταξιδευτές" με υπεύθυνη την Βασιλική Μάρκου.

Θα λειτουργήσουν επίσης παράλληλα δύο εργαστήρια για παιδιά τα οποία θα είναι εμπνευσμένα από το θέμα του Μαραθωνίου και τα οποία διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου με εμψυχώτριες τις Κατερίνα Χεγκάζη και Άννα Μπαρμπούνη. Το πρώτο εργαστήριο θα έχει τίτλο Ποίηση και ζωγραφική (11:00-12:30) και το δεύτερο Τα σημεία πάνω στον χάρτη (13:00-14:30). Καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων στα εργαστήρια, θα γίνονται κρατήσεις θέσεων από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00 στο τηλέφωνο 28310 29215.

Την ίδια μέρα και ώρα θα διοργανωθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Κρήτης με γενικό τίτλο « Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν – La Crète lit Jules Verne» αλλά και σε πολλούς νομούς της Ελλάδας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ