ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κάπα Research: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα -Τι θέλουν οι πολίτες για το Σκοπιανό

0

Τους φόβους και τις επιθυμίες των Ελλήνων πολιτών αλλά και την κριτική τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Καπα Research, για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Τουρκία αποτελεί για τους ερωτηθέντες τον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 92,5%

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας πέραν της Τουρκίας, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και ένα 37% την ΠΓΔΜ.

Υπέρ της στάσης της κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την τελευταία όξυνσή τους, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή, με ένα 46% να τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Μάλιστα σχεδόν ένας στους πέντε (ποσοστό 49,5%) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση. Ενα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξης του 48% φοβάται την οικονομική και πολιτική απομόνωση.

Για την λύση με τα Σκόπια

Οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά διχασμένοι για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο το 53,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.

Ακόμη μεγαλύτερος διχασμός υπάρχει στο ζήτημα της ονομασίας, με το 44,9% να τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ