ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Κλασσική πόρσε γίνεται ηλεκτρική ξεπερνώντας τα σύγχρονα μοντέλα

0

Ποιος είπε ότι τα κλασικά αυτοκίνητα προορίζονται να αποτελούν εκθέματα συλλογών ή να αφήνονται στην τύχη τους σε κάποιο γκαράζ;

Η ολλανδική εταιρεία Voitures Extravert έχει ως αποστολή να μετατρέψει vintage αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά οχήματα ανανεωμένα και εύχρηστα για τη σημερινή εποχή. Χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, η εταιρεία δίνει νέα ζωή σε μια Porsche 911s από τη δεκαετία του ’70 και του ’80.

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Porsche, μας συστήνεται ως Quintessenza. Η ηλεκτρική έκδοση του πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου θα κοστίσει περίπου 370.000 δολάρια και θα μπορεί να καλύψει απόσταση 400χλμ με μια μόνο φόρτιση.

Η εταιρία υπόσχεται να διατηρήσει το απαράμιλλο στυλ του συγκεκριμένου μοντέλου, καθώς εργάζεται με πολύ κόπο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που παράγει μόνο πέντε ανανεωμένα μοντέλα ετησίως. Η εταιρεία θα προσφέρει δύο εκδόσεις του ηλεκτρικού κλασικού αυτοκινήτου της Porsche: το Quintessenza SE, το οποίο έχει αναμορφωθεί για να μοιάσει με εκείνο της δεκαετίας του 1960 και το Quintessenza TE, το οποίο θυμίζει τα μοντέλα της δεκαετίας του 1980.

Και τα δύο μοντέλα θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις έξι δευτερόλεπτα, καλύπτοντας αποστάσεις 400χλμ., με μέγιστη ταχύτητα τα 200χλμ/ ώρα. Τα αυτοκίνητα έχουν επίσης αναβαθμιστεί με ένα καλύτερο σύστημα πέδησης, ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες, υδραυλικό τιμόνι και κλιματισμό.

Σύμφωνα με την Voitures Extravert, η αποστολή τους αντικατοπτρίζει την πεποίθησή ότι τα κλασικά αυτοκίνητα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από «νοσταλγικά στολίδια». Με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκουν να γεμίσουν τους δρόμους με κλασικά αυτοκίνητα, βασισμένα στην τεχνολογία του μέλλοντος, 100% ανακατασκευασμένα και πάνω απ΄όλα ηλεκτρικά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ