ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια ειρηνική λύση

0

Δύο σημαντικότατα γεγονότα επιφυλάσσει το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Το πρώτο είναι το Brexit. Η Βρετανία, σύμφωνα με τα λεγόμενα των οπαδών του Brexit, θα ανοίξει τη μπουκαπόρτα του βυθιζόμενου πλοίου που ονομάζεται Ευρώπη, και θα περπατήσει χαρούμενη προς την ελευθερία, καθώς το δροσερό αγέρι θα της παίρνει τα μαλλιά.

Θα υπάρξει όμως και δεύτερο exit. Η ομάδα του Elon Musk, του ιδρυτή της SpaceX και της Tesla, θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάλειψης του βυθιζόμενου πλοίου που ονομάζεται γη. Η αρχή θα γίνει όταν θα στείλει το όχημα 100 μέτρων BFR ( μετά συγχωρήσεως, Big F***ing Rocket) στον Άρη.

Η επιχείρηση ‘Αποικία στον Άρη’ του Musk, αποσκοπεί στο να πάρει λίγους και πολλά υποσχόμενους, και να τους εγκαταστήσει εκεί μακρυά, αφήνοντας τους υπολοίπους να κοιμούνται στο κρεβάτι που έστρωσαν αυτοί, οι πρόγονοι τους, και οι πολιτικοί αμφοτέρων.

Η ανακοίνωση έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά από κάποια άλλη ανακοίνωση. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ομόλογο του. Φαίνεται ότι δεν του γέμισαν το μάτι οι προοπτικές αυτής της συνάντησης, κάτι ψιθυρίζεται τώρα τελευταία για 3ο Παγκόσμιο, και επέσπευσε την διαδικασία λέει, μήπως και σωθεί κανείς από ότι μας περιμένει.

Ποιος ξέρει, ίσως κοίταξε και κατά το Αιγαίο, όπου έχει μαζευτεί η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα και παίζουν ‘πόλεμο’. Ίσως κοίταξε κάθε γωνιά του πλανήτη που πνίγεται στο πλαστικό και κυβερνάται από το πλαστικό χρήμα, και είπε να τα μαζέψει και να φύγει ο άνθρωπος.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο SXSW την προηγούμενη εβδομάδα, ο Musk απέκρουσε την κατηγορία ότι, θα πρόκειται για μαι απόδραση πλουσίων και προνομιούχων.

‘Θα είναι δύσκολα,’ είπε. ‘Πιθανότατα κάποιοι θα πεθάνουν. Όσοι ζήσουν όμως, θα είναι τρισευτυχισμένοι.’

Αυτή η δήλωση είναι αρκετά αισιόδοξη, όσο και να μην της φαίνεται. Ο  Musk θέλει να εγκαταστήσει αποικία στον Άρη γιατί αν την έχτιζε στη φεγγάρι, δεν θα είχαν πολλές ελπίδες επιβίωσης. Φαντάζομαι ότι το πυρηνικό ολοκαύτωμα του 3ου Παγκοσμίου θα έφτανε και στο φεγγάρι.

Κι εκεί στον Άρη, μακριά από τα αποκαΐδια της γης, όσοι καταφέρουν να επιβιώσουν, έχοντας την απαραίτητη τεχνολογία φυσικά, θα περιμένουν το ‘τέλος του μεταπολεμικού μεσαίωνα’, και κατόπιν θα επιστρέψουν στη γη.

Δεν ξέρω αν πέρασε από το δικό σας το μυαλό αυτό που έχω να προτείνω.

Τα πράγματα είναι απλούστατα.

Παίρνουμε όλους τους γνωστούς και μη εξαιρετέους πολιτικούς ταραξίες, πληρώνουμε τα εισιτήρια, και τους στέλνουμε σε μακροχρόνιες διακοπές στον Άρη.

Μια περιπέτεια για εκείνους, καθώς θα χτίσουν αποικία, αλλά και χαρακτήρα.

Λίγη ειρήνη και ανακούφιση για όλους εμάς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ