ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέα γήπεδα μπάσκετ στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων

0

Επιτέλους τέλος για τα ακατάλληλα γήπεδα μπάσκετ στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Από την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργεία τεχνικής εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς για την κατασκευή νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλάζοντας τα δεδομένα σε ένα χώρο, ο οποίος φιλοξενεί μαθητές, αθλητές και γενικότερα εκατοντάδες αθλούμενους πολίτες σε καθημερινή βάση.

Κατά το παρελθόν είχαμε εκτενώς αναφερθεί στην ακαταλληλότητα των γηπέδων και στην επικινδυνότητα, στην οποία είχαν περιέλθει, επισημαίνοντας μάλιστα την απαράδεκτη κατάσταση των χώρων που χρησιμοποιούνταν ως τουαλέτες και αποδυτήρια.  Έστω και με σχετική καθυστέρηση το έργο δρομολογήθηκε και σε λίγες εβδομάδες, στο κέντρο της πόλης θα λειτουργεί μια αξιοπρεπή και σωστή εγκατάσταση.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μίνωα Αλεφαντινό, το έργο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Νιάρχος» με 100.000 ευρώ και υλοποιείται από τον ΑΓΟΡ. Στην εφημερίδα μας δήλωσε τα εξής: «Σε τεχνικό επίπεδο ακολουθούμε την φιλοσοφία, με την οποία έγιναν τα έργα του παρκινγκ, γιατί είναι σημείο αναφοράς πλέον ο τρόπος που αναβαθμίστηκε εκεί η περιοχή. Θα γίνουνε δύο γήπεδα καινούρια. Θα έχουμε χώρους αποδυτηρίων καινούριους και τουαλέτες. Το κόστος πλησιάζει τις εκατό χιλιάδες ευρώ και είναι στα πλαίσια τις εξαιρετικής αυτής συνεργασίας που έχουμε με την ομάδα του Α.Γ.Ο.Ρ και έχουμε φτιάξει με αυτό το σύστημα και σε τέσσερα σχολεία τα γήπεδα μπάσκετ, στα περιβόλια και σε διάφορα άλλα. Άρα λοιπόν συνεχίζουμε αυτό το πρόγραμμα συνεργασίας. Τα λεφτά τα βάζει το ίδρυμα Νιάρχος, αλλά τα διαθέτει ο Α.Γ.Ο.Ρ στην ουσία.»

Το έργο υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς και θα είναι έτοιμο σε λίγες εβδομάδες.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Αλεφαντινό στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης των αθλητικών χώρων του Ρεθύμνου, μετά της ανακαίνιση των γηπέδων ποδοσφαίρου στα Μισίρια και στην Σοχώρα, που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης, θα ακολουθήσει αποκατάσταση της προβληματικής σκεπής στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Σχετικά δήλωσε, ότι «Είμαι πραγματικά ευτυχής για την εξέλιξη των δεδομένων στον τομέα της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης και ευχαριστούμε και την Περιφέρεια Κρήτης για την σημαντική βοήθειά της, διότι με την ουσιαστική συνδρομή της φτιάξαμε τα δύο γήπεδα τα Μισσίρια και την Σοχώρα. Δεν ήταν, όμως, μόνο ο τάπητας, που έδωσε τα χρήματα η Περιφέρεια, το έργο συνοδεύτηκε με διάφορα άλλα έργα που απαιτήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του χώρου. Ο δήμος ανταποκρίθηκε, βοήθησε και εγκαινιάσαμε το γήπεδο των Μισσιρίων, ένα εξαιρετικά όμορφο γήπεδο και το ίδιο ετοιμαζόμαστε να κάνουμε και στην Σοχώρα. Επίσης, μέσα στο τελικό πρόγραμμα έχουμε και το κονδύλι για τα δημοτικά κτίρια. Σε αυτό περιλαμβάνεται το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», για το οποίο προβλέπεται η μόνωση και η αποκατάσταση της σκεπής του.»

 

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ