ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι έφηβοι πάνε … Βιβλιοθήκη»

0

Ακόμα μια πρόσκληση γνωριμίας με τη Βιβλιοθήκη στοχεύοντας στη γνωριμία των μαθητών με τη λειτουργία της.

Η βιβλιοθήκη προσκαλεί τους νεαρούς φίλους της να έρθουν να γνωρίσουν τους χώρους της, τους τρόπους οργάνωσης μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τους τρόπους αναζήτησης και εντοπισμού πληροφοριών στο έντυπο και ηλεκτρονικό της υλικό. Να μάθουν τι είναι βιβλιοθήκη, τι είναι η βάση δεδομένων, πως βρίσκουμε το βιβλίο που μας ενδιαφέρει.

Παράλληλα οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια φιλαναγνωσίας, να πλοηγηθούν και να παίξουν εκπαιδευτικά παιγνίδια στις νέες διαδραστικές οθόνες της, να διαβάσουν τρισδιάστατα  live books, να ακούσουν μουσική, να δουν ταινίες, να σερφάρουν στο διαδίκτυο και στα βιβλία, να ψάξουν, να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν.

Στην αίθουσα του παιδικού θα είναι εγκατεστημένη μια  διαδραστική γιγαντοοθόνη που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν, και ένα ολόγραμμα που θα προβάλει τρισδιάστατες εικόνες στο χώρο. Αντιπρόσωποι της techzone εταιρίας που μας στηρίζει θα είναι στη βιβλιοθήκη και θα ενημερώνουν τα παιδιά για ό,τι έχει σχέση με την τεχνολογία, και εθελοντές μας, φοιτητές, φωτογράφοι, εκπαιδευτικοί, θα είναι κοντά τους για να τα βοηθήσουν να μάθουν για τα ολογράμματα, για εκπαιδευτικές εφαρμογές, να δημιουργήσουν μέσω της τεχνολογίας δικές τους εικόνες και μηνύματα κ.λπ.

Γιατί η βιβλιοθήκη είναι το σπίτι των παιδιών και των νέων, ο κόσμος  όπου οι νέοι  είναι ελεύθεροι να εκφραστούν, χωρίς την κριτική των ενηλίκων. Είναι ο τόπος συνάντησής τους, εκεί όπου αποκτούν γνώση,  επικοινωνούν, παίζουν και δημιουργούν. Εδώ μπορούν να προτείνουν και να δημιουργήσουν ομάδα φιλαναγνωσίας ή άλλες ομάδες ενδιαφερόντων.

Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για το τριήμερο «Οι έφηβοι πάνε … Βιβλιοθήκη», 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου & ώρες Παρ. 18:00 – 20:00, Σαβ. 11:00- 14:30, Κυρ. 11:00-14:30 &  18:00 – 20:00.

Σας περιμένουμε!!!

από την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ