ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι εθελοντές της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου στο Αρκάδι και στην Ελεύθερνα

0

Τότε που οι εθελοντές της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου έδιναν την ψυχή τους για τη μεταφορά των 200.000 βιβλίων της, τους υποσχεθήκαμε ένα μικρό αντίδωρο, μια εκδρομή, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, στην ιστορική Μονή Αρκαδίου και στο Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Ελεύθερνας.

Την Κυριακή,  11 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήσαμε και αυτή την υπόσχεσή μας, με τη βοήθεια των υπεύθυνων του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου κ.κ.  Γ. Χατζηδάκη και Η. Μοσχάκη,  τη δωρεάν προσφορά δύο λεωφορείων και δύο εξαιρετικών οδηγών, καθώς και την προσφορά του συλλόγου ξεναγών Κρήτης, που μας διέθεσε δωρεάν δύο σπουδαίες ξεναγούς την κ. Nina Stoffels- Κουτάντου και την κ. Πετρούλα Βαρθαλίτου - Τζέληση.

Στον πρώτο σταθμό μας, στο Αρκάδι, επισκεφτήκαμε τον ιστορικό Ναό και προσευχηθήκαμε, καθώς η Εκκλησία μας εόρταζε την ήμερα της Σταυροπροσκυνήσεως.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Νέο Μουσείο της Μονής, όπου μας ξενάγησε ο εθελοντής μας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ», Γεώργιος Παπαδόσηφος. Έπειτα επισκεφτήκαμε  την Πινακοθήκη της Μονής, όπου ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, Μιχάλης Τρούλης, στην αίθουσα τελετών, μας μίλησε για  την Μοναστική και Μοναστηριολογική  ιστορία της Κρήτης.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα από την Αδελφότητα της Μονής Αρκαδίου και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου σε όλους τους εθελοντές.

Στο δεύτερο σταθμό μας, στην Ελεύθερνα, τύχαμε εξαιρετικής υποδοχής από το προσωπικό του εντυπωσιακού νέου Μουσείου Αρχαιολογικού Χώρου και δωρεάς εισόδου όλοι που μετείχαμε στην εκπαιδευτική εκδρομή.

Νωρίς το απόγευμα επιστρέψαμε στο Ρέθυμνο, με τις καλύτερες εντυπώσεις, από τους ανθρώπους του Μουσείου, από τους ξεναγούς, από την Αδελφότητα της Μονής, που συνεχίζει να τηρεί την παλιά παραδοσιακή φιλοξενία, από τους οδηγούς και από όλους που μετείχαν σ’ αυτή την προσφορά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.

Σε όλους απευθύνουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ