ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκλήρωση προγράμματος σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου από το ΚΕΚΑΠΕΡ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

0

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου ολοκλήρωσε την υλοποίηση προγράμματος, στο πλαίσιο του Λογαριασμού Απασχόλησης Επαγγελματικής Κατάρτισης για μικρές επιχειρήσεις  1-30 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Το πρόγραμμα με τίτλο: «Αντιμετώπιση - Διαχείριση ελαφρών τραυμάτων στο χώρο του φαρμακείου - Συμπληρώματα διατροφής – Βιταμίνες», πραγματοποιήθηκε από τις 24/1/2018 έως τις 14/3/2018.

Το πρόγραμμα αναφερόταν στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω σε θέματα, που αφορούν στα συμπληρώματα διατροφής και παροχής πρώτων βοηθειών στο χώρο του φαρμακείου. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιελάμβανε : 1. Εισαγωγικά στοιχεία αναφορικά με τα συμπληρώματα διατροφής, 2. Παρουσίαση βιταμινών (περιγραφή, πηγές βιταμινών, σταθερότητα, δράσεις χρήσεις, απαιτήσεις, ελλείψεις, αλληλεπιδράσεις-αντενδείξεις, παραδείγματα σκευασμάτων, κ.ά), 3. Παρουσίαση ανόργανων στοιχείων (μέταλλα-ιχνοστοιχεία), 4. Απαραίτητα λιπαρά οξέα, 5. Διάφορα συμπληρώματα, ο ρόλος των προβιοτικών και των πρεβιοτικών, 6. Παρουσίαση φαρμακευτικών φυτών και η επίδρασή τους, στο ανοσοποιητικό σύστημα, τις ιογενείς λοιμώξεις και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και τέλος παρουσιάστηκαν πρώτες βοήθειες, που μπορούν να παρασχεθούν στο χώρο του φαρμακείου.

Η εκπαιδευτική δράση συνολικής διάρκειας 32 ωρών, υλοποιήθηκε στην κεντρική δομή του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και το παρακολούθησαν 17 εργαζόμενοι σε φαρμακεία της Π.Ε. Ρεθύμνης. Εισηγητής του προγράμματος ήταν η κα Φουρναράκη Αγάπη, φαρμακοποιός ενώ το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από τον κ. Μάνο Παπαδομανολάκη.

Στόχος των προγραμμάτων ΛΑΕΚ είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων προκειμένου οι εργαζόμενοι να διαμορφώσουν στάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και εξειδικευμένες απαιτήσεις στο χώρο του φαρμακείου.

«Στόχος μας είναι η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων στα φαρμακεία. Ο ρόλος του σύγχρονου φαρμακείου είναι πολυπρόσωπος, δυναμικός και απαιτητικός με στελεχιακό δυναμικό, που να  ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις  του σύγχρονου καταναλωτή, μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.  Μέσα από την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων μας, ευελπιστούμε να τους παρέχουμε όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτεί το σημερινό φαρμακείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μας», ανέφερε ο Πρόεδρος των φαρμακοποιών Ρεθύμνου κ. Βαρδιάμπασης Κωνσταντίνος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα. Μαρία Λιονή σημείωσε ότι: «Η στρατηγική της διεύρυνσης των συνεργασιών μας με φορείς της Π.Ε. Ρεθύμνης, που έχουμε υιοθετήσει ως Περιφέρεια Κρήτης, αποδεικνύεται έμπρακτα με τη νέα συνεργασία, που είχαμε με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου. Η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ συνεχίζει να παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση μέσα από ένα αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο τον άνθρωπο. Είναι γεγονός ότι όλες αυτές οι δράσεις, που έχουμε αναπτύξει, έχουν εμπλουτίσει το προφίλ των εργαζομένων συμπολιτών μας, καθιστώντας τους ενεργά μέλη της αγοράς εργασίας. Η προσπάθεια αυτή έχει καταξιωθεί και εμείς με συνέπεια θα τη συνεχίσουμε».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ