ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου σε διεθνές συνέδριο ελαιολάδου με τον Jamie Oliver

0

Ο δραστήριος Βασίλης Λεωνίδου, σεφ του παραδοσιακού οικισμού «Kapsaliana Village» στην Κρήτη και άξιος πρεσβευτής του ελληνικού ελαιoλάδου, θα συμμετάσχει με το γνωστό σεφ Jamie Oliver σε ένα δημιουργικό διάλογο, με επίκεντρο το βασικό αυτό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, σε Παγκόσμιο Συνέδριο στην Πορτογαλία.

Στο «1o World Olive Oil Summit 2018» που πραγματοποιείται στο Σανταρέμ στην Πορτογαλία στις 7 και 8 Ιουνίου, οι δύο σεφ θα αναλύσουν θεματικές ενότητες όπως τα βασικά πρότυπα κατανάλωσης του ελαιολάδου στην εστίαση και τον τουρισμό, οι διατροφικές συνήθειες και η θέση του ελαιολάδου στο ημερήσιο διαιτολόγιο κ.ά. Σημειώνουμε ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο έχουν προσκληθεί οι υπουργοί αγροτικής ανάπτυξης των κυριότερων ελαιοπαραγωγικών χωρών-μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, κ. Ευάγγελος Αποστόλου- καθώς και ειδήμονες ελαιολάδου από τους οποίους δε λείπει φυσικά και η κ.Μαρία Κατσούλη, διαπιστευμένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου και 1η Σομελιέ Ελαιολάδου της Ελλάδος.

«Ο Jamie Oliver έχει ασχοληθεί πολύ με θέματα διατροφής οπότε –απ’όσο τουλάχιστον μέχρι στιγμής γνωρίζω- θα προσεγγίσει το θέμα από τη σκοπιά των διατροφικών συνηθειών και των τρόπων που πρέπει να το εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας. Εγώ από την πλευρά μου θα παρουσιάσω τη διατροφική του αξία του ελαιολάδου καθώς και των τρόπων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εστίαση», μας είπε ο σεφ εμφανώς ενθουσιασμένος για αυτή τη συνάντηση.

Θυμίζουμε ότι ο παραδοσιακός οικισμός «Kapsaliana Village» και Βασίλης Λεωνίδου, απέσπασαν το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου της χρονιάς και της κορυφαίας προσωπικότητας στον κόσμο, «Flos Olei», για το 2017, διάκριση πολύ σημαντική δεδομένου ότι ο Οδηγός «Flos Olei» είναι παγκοσμίου βεληνεκούς και επιβραβεύει μερικές από τις πιο δυνατές προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης ποιοτικού ελαιολάδου. «Χρησιμοποιούμε 40-45 ελαιόλαδα δικής μας παραγωγής αλλά και απ’ όλο τον κόσμο και μυούμε τους επισκέπτες μας στον κόσμο του ελαιολάδου. Προσεγγίζουμε σφαιρικά το προϊόν, αποκτούμε –και μεταδίδουμε- σχετική γνώση σε βάθος», είπε ολοκληρώνοντας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ