ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης

0

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου έζησε μέχρι 6 ετών.

Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο.

Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων «Η ζωή του Αττίκ», «Πέτρινα χρόνια», «Η νταντά», «Λατρεμένοι μου γείτονες»¦. Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου».

Χαρακτηριστική, ωστόσο, ήταν η φωνή του που συνόδευε πολλές παρουσιάσεις στο Mega, αλλά και διαφημίσεις.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook η Σεμίνα Διγενή.

Πριν λίγους μήνες είχαμε διαβάσει για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Ο 60χρονος Χρήστος, που σε δύο μέρες γιορτάζει κιόλας, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, απέναντι στο οποίο στέκει με περίσσια αξιοπρέπεια και μεγάλο θάρρος» έγραφε η εφημερίδα Εσπρέσο τον Δεκέμβριο. «Όπως μας μετέφερε άνθρωπος από το περιβάλλον του καλλιτέχνη, κάποιες οργανικές ενοχλήσεις που είχε τον οδήγησαν στον γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Η συνέχεια βρήκε τον ηθοποιό να νοσηλεύεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. «Εμεινε μέσα για περίπου 15 «ΝΤΑΝΤΑ» • Με τους Κώστα Αποστολίδη και Μαρία Λεκάκημέρες και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του ακολουθώντας κατά γράμμα τις συμβουλές που του έδωσαν οι γιατροί του» μας είπε η ίδια πηγή. Και συνέχισε: «Ο Χρήστος είναι αγωνιστής και δεν χάνει το χαμόγελό του. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την υγεία του με θάρρος, όπως συνηθίζει να κάνει γενικότερα σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής, και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν από τους πρώτους Ελληνες καλλιτέχνες που μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ