ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγώνουν» οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» -Λόγω προβλημάτων στην πλατφόρμα

0

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» και η διαδικασία «παγώνει».

Ο λόγος είναι τα τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για τα οποία εξετάζεται και το ενδεχόμενο να οφείλονται σε χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Από τις 8 το πρωί της Τρίτης, που ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, έγιναν 1,5 εκατ. προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά κανένας χρήστης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 19 Μαρτίου ανά Περιφέρεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύθηκε ότι «η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα».

Τα στοιχεία που καταχωρίστηκαν στην πλατφόρμα μέχρι τις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης θα παραμείνουν καταχωρισμένα για να αξιοποιηθούν στη συνέχεια και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί με το εξής πρόγραμμα:

-Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

-Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

-Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή εικόνα, από το ΥΠΕΝ έγινε γνωστό ότι από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της πλατφόρμας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP's) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών. Για τον λόγο αυτό διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που επιχειρούσαν να καταχωρήσουν στοιχεία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ